Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Χειρόγραφα και τα Δελτία Εκπαίδευσης Εξέτασης!

Ελλάδα 2:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Χειρόγραφα και τα Δελτία Εκπαίδευσης Εξέτασης!

ΝΕΑ

Χειρόγραφα και τα Δελτία Εκπαίδευσης Εξέτασης!

ΝΕΑ

Νέα εγκύκλιος του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ορίζει πως θα χορηγείται και η προσωρινή άδεια οδήγησης από ανανέωση ή απώλεια.

Advertisement
Advertisement

Χειρόγραφα πλέον θα εκδίδονται και τα Δελτία Εκπαίδευσης Εξέτασης εξαιτίας του προβλήματος που έχει προκύψει στο Πληροφοριακό Σύστημα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Μάλιστα στην σχετική εγκύκλιο ξεκαθαρίζεται ότι η διάρκεια ισχύος των χειρόγραφων Δελτίων θα είναι 1 μήνας ενώ επίσης ορίζεται και πως θα χορηγείται η προσωρινή άδεια οδήγησης εξαιτίας ανανέωσης ή απώλειας.

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα η εγκύκλιος αναγράφει ότι: «Εξαιτίας τεχνικού προβλήματος που ανέκυψε στη λειτουργία του Πληροφοριακού Συστήματος των Αδειών Οδήγησης, το οποίο έχει ως συνέπεια και την αδυναμία ηλεκτρονικής έκδοσης Δελτίων Εκπαίδευσης Εξέτασης (Δ.Ε.Ε.), επιτρέπεται προσωρινά η έκδοση χειρόγραφων Δ.Ε.Ε. (συμπεριλαμβανομένων των Δελτίων για χορήγηση Π.Ε.Ι.) έως την αποκατάσταση του προβλήματος και σε κάθε περίπτωση για χρονικό διάστημα το αργότερο εντός ενός (1) μηνός από την έκδοση της παρούσας.

Μετά την αποκατάσταση του προβλήματος, τα στοιχεία του Δ.Ε.Ε. που έχει εκδοθεί χειρόγραφα καταχωρούνται υποχρεωτικά στο Πληροφοριακό Σύστημα πριν τον πρώτο προγραμματισμό του ενδιαφερομένου για δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς και σε κάθε περίπτωση το αργότερο εντός ενός (1) μηνός από την ημερομηνία αποκατάστασης. Το Δ.Ε.Ε. από το Πληροφοριακό Σύστημα (το οποίο δε φέρει φωτογραφία) εκτυπώνεται και επισυνάπτεται στο χειρόγραφο Δ.Ε.Ε.

Για τη χορήγηση προσωρινής άδειας οδήγησης στους «υποβάλλοντες φάκελο» της υ.α. 16110/1967/2020 (Β’ 952) (σε όσους δηλαδή υποβάλλουν αίτηση με πλήρη φάκελο δικαιολογητικών για ανανέωση της άδειας οδήγησης εφόσον έχει λήξει η ισχύς της ή έκδοση αντιγράφου ελληνικής άδειας οδήγησης λόγω απώλειας ή κλοπής ή προσθήκη του κωδικού 96 στην κατηγορία Β της ελληνικής άδειας οδήγησης ή άρση του κωδικού 114 ή μεταβολή στοιχείων ελληνικής άδειας οδήγησης ή περιορισμό κατηγοριών ισχύουσας ελληνικής άδειας οδήγησης), οι Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών αντλούν στοιχεία από το «Ιστορικό Αρχείο Αδειών Οδήγησης. Παρακαλείστε για την εφαρμογή των ανωτέρω.

Advertisement

Ο Υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών Ιωάννης Κεφαλογιάννης»

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Σοκ για τα παλαιά ΙΧ – Έρχονται μέχρι και διόδια ανάλογα με τους ρύπους!

Hitech «παγίδες» στις θεωρητικές εξετάσεις οδήγησης

Το leasing συμφέρει για ένα μεγάλο στόλο λεωφορείων!

Advertisement