Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Hitech «παγίδες» στις θεωρητικές εξετάσεις οδήγησης

Ελλάδα 8:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hitech «παγίδες» στις θεωρητικές εξετάσεις οδήγησης

ΝΕΑ

Hitech «παγίδες» στις θεωρητικές εξετάσεις οδήγησης

ΝΕΑ

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προτείνει την προμήθεια συσκευής καταγραφής ηλεκτρομαγνητικού φάσματος.

Advertisement
Advertisement

Την περαιτέρω θωράκιση για το αδιάβλητο της διαδικασίας των θεωρητικών εξετάσεων για την απόκτηση άδειας οδήγησης προτείνει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στις Διευθύνσεις Μεταφορών των Περιφερειών.

Σύμφωνα μάλιστα με εγκύκλιο που εξέδωσε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης προτρέπει τις περιφερειακές Διευθύνσεις να εξετάσουν τη δυνατότητα λήψης περαιτέρω μέτρων θωράκισης της διαδικασίας στον βαθμό που είναι εφικτό προτείνοντας μεταξύ άλλων:

Advertisement
Advertisement

Λειτουργία όλων των συστημάτων εντός του εξεταστικού κέντρου με ενσύρματη επικοινωνία και ταυτόχρονη απενεργοποίηση του WiFi.

– Προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε μορφή επικοινωνίας (ασύρματης, RF, WiFi, mobile networks, Bluetoοoth κ.λπ.) κατά τη διάρκεια της εξέτασης, προτείνεται η προμήθεια συσκευής καταγραφής ηλεκτρομαγνητικού φάσματος η οποία εντοπίζει οποιαδήποτε μορφή ηλεκτρονικής επικοινωνίας εντός συγκεκριμένης εμβέλειας.

– Αξιοποίηση της ανωτέρω συσκευής στις αίθουσες θεωρητικών εξετάσεων και κατά την είσοδο των υποψηφίων στο εξεταστικό κέντρο, αλλά και κατά τη διάρκεια της θεωρητικής εξέτασης.

Advertisement

– Ανάρτηση σε εμφανές σημείο, πλησίον της εισόδου της αίθουσας, ευανάγνωστων οδηγιών, περί απαγόρευσης χρήσης οποιασδήποτε ηλεκτρονικής συσκευής.

– Ιδιαίτερα για την Αττική, μείωση του αριθμού των εξεταστικών κέντρων σε τρία: μία αίθουσα για τις Περιφερειακές Ενότητες Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Βόρειου Τομέα Αθηνών και Ανατολικής Αττικής, μία αίθουσα για τις Περιφερειακές Ενότητες Νότιου Τομέα Αθηνών, Πειραιώς και Νήσων και μία αίθουσα για τις Περιφερειακές Ενότητες Δυτικού Τομέα Αθηνών και Δυτικής Αττικής.

Advertisement

Τα ανωτέρω αποτελούν προτάσεις του υπουργείου προκειμένου να εφαρμοστούν έως ότου τεθούν σε εφαρμογή οι διατάξεις του νέου σχεδίου νόμου που καταρτίζεται, περί αναμόρφωσης του συστήματος χορήγησης αδειών οδήγησης.

Διαβάστε επίσης:

Περιφέρεια Αττικής: 15 προτάσεις-σοκ για διπλώματα και μεταβιβάσεις

Advertisement

Ρεκόρ σημειώνουν οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων!

Τέλος οι κομπίνες στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα!