Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Alfa Romeo: Η μεγάλη κόντρα στα ακριβά ηλεκτρικά SUV

Ελλάδα 18:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Alfa Romeo: Η μεγάλη κόντρα στα ακριβά ηλεκτρικά SUV

ΝΕΑ

Alfa Romeo: Η μεγάλη κόντρα στα ακριβά ηλεκτρικά SUV

ΝΕΑ

Η δημοφιλής ιταλική μάρκα έχει αλλάξει ρότα, με την ηλεκτροκίνηση και τις ακριβές κατηγορίες να είναι πλέον το πεδίο δράσης της.

Advertisement
Advertisement

Η Alfa Romeo πρόκειται να φέρει μία σημαντική ανανέωση στη γκάμα της με το λανσάρισμα ενός μεγάλου ηλεκτρικού SUV το 2027, αντιμετωπίζοντας αντιπάλους όπως η BMW iX, η Lotus Eletre, η επόμενη γενιά της Porsche Cayenne και ένα νέο μοντέλο της Alpine. 

Tοποθετημένο στο E-segment, αυτό το SUV θα τοποθετηθεί πάνω από την Stelvio και με ακόμα πιο premium χαρακτηριστικά.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Alfa Romeo Jean-Philippe Imparato αποκάλυψε ότι το νέο SUV θα είναι ψηλότερο από το σεντάν 166 των ετών 1998-2007 στο E-segment, αλλά χαμηλότερο από τα παραδοσιακά SUV.

Advertisement
Advertisement

Αυτή η σχεδιαστική προσέγγιση στοχεύει στην ενίσχυση της αεροδυναμικής απόδοσης και στην καλύτερη οδική συμπεριφορά.

Χτισμένο πάνω στην αποκλειστική για EV πλατφόρμα STLA Large, η οποία είναι κοινή με τους επερχόμενους αντικαταστάτες των Stelvio και Giulia, το SUV θα διαθέτει ηλεκτρική αρχιτεκτονική 800V για εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση.

Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει στο όχημα να φορτίζει έως και 400 χιλιόμετρα αυτονομίας σε λιγότερο από 30 λεπτά χρησιμοποιώντας ισχυρούς δημόσιους φορτιστές.

Advertisement

Η Alfa Romeo σχεδιάζει να στοχεύσει σε βασικές αγορές των ΗΠΑ και της Κίνας, εκτός από την Ευρώπη, όπου θα είναι διαθέσιμο το SUV.

Η πλατφόρμα STLA Large παρέχει στην Alfa Romeo την ευελιξία να ενσωματώσει έως και τρεις κινητήρες στο νέο SUV, μια διάταξη που προηγουμένως σχετιζόταν με την έκδοση Quadrifoglio υψηλών επιδόσεων της επερχόμενης ηλεκτρικής Giulia.

Advertisement

Επιπλέον, το SUV θα διαθέτει προηγμένες ψηφιακές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της αυτόνομης οδήγησης, χάρη στη νέα ηλεκτρονική αρχιτεκτονική STLA Brain της Stellantis.

Παρά τη διαθεσιμότητα τεχνολογίας αιχμής, η Alfa Romeo παραμένει επικεντρωμένη στην οδηγική εμπειρία, δίνοντας έμφαση στην οδηγική συμπεριφορά και τον χειρισμό του αυτοκινήτου.

Η μάρκα στοχεύει να διατηρήσει την παραδοσιακή αίσθηση της πίσω κίνησης, εξασφαλίζοντας μια ξεχωριστή οδηγική εμπειρία Alfa Romeo για τους λάτρεις της.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γίνε εσύ ο… νονός της νέας Alfa Romeo!
Πως θα ήταν μια Alfa Romeo Tonale QV;
Συγκριτική δοκιμή: Alfa Romeo Tonale 1.5 160 PS vs Mercedes-Benz GLA 200