Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Χάος στην Κρήτη από δίκυκλα με γυρισμένα χιλιόμετρα!

Ελλάδα 4:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Χάος στην Κρήτη από δίκυκλα με γυρισμένα χιλιόμετρα!

ΝΕΑ

Χάος στην Κρήτη από δίκυκλα με γυρισμένα χιλιόμετρα!

ΝΕΑ

Επιτήδειοι ιδιώτες φαίνεται ότι αγόραζαν μοτοσυκλέτες και τις μεταπωλούσαν μετά από λίγους μήνες γυρίζοντας τα κοντέρ τους.

Advertisement
Advertisement

Εκατοντάδες μοτοσυκλέτες, κυρίως μεγάλου κυβισμού, με γυρισμένα χιλιόμετρα φαίνεται ότι έχουν ανακαλυφθεί από τους τωρινούς ιδιοκτήτες τους οι οποίοι όταν τις περνούν από ΚΤΕΟ διαπιστώνουν ότι έπεσαν θύματα απάτης.

Ωστόσο όπως αποκαλύπτει έρευνα του Newsauto.gr οι συγκεκριμένες μηχανές δεν έχουν αγοραστεί από κάποια εμπορία μεταχειρισμένων αλλά από ιδιώτες καταναλωτές που όπως φαίνεται είχαν αναδείξει το γύρισμα των χιλιομέτρων σε επάγγελμα και εξαπατούσαν άλλους ανυποψίαστους καταναλωτές.

Advertisement
Advertisement

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες δικύκλων που διαπίστωσαν η ανακολουθία των χιλιομέτρων μάταια σπεύδουν να επικοινωνήσουν με τον προηγούμενο κάτοχο της μηχανής καθώς όπως αποδεικνύεται τα τηλέφωνα που έχουν δηλώσει είτε είναι ανενεργά είτε δεν απαντούν οι κάτοχοί τους ποτέ στις εισερχόμενες κλήσεις.

Κάποιοι ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών μεγάλου κυβισμού με γυρισμένα χιλιόμετρα φαίνεται ότι είναι αποφασισμένοι να κυνηγήσουν τους επιτήδειους καταναλωτές που έχουν πραγματοποιήσει την κομπίνα και θέλουν με κάθε τρόπο να δικαιωθούν και να τιμωρηθούν οι απατεώνες.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης πολλοί εξαπατημένοι ιδιοκτήτες «οργανώνονται» και σύντομα θα ακολουθήσουν τη νόμιμη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος για τα γυρισμένα χιλιόμετρα ώστε να επιληφθεί της υπόθεση τόσο το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών όσο και ο Εισαγγελέας.

Advertisement

Πώς ενεργοποιούνται οι ποινικές κυρώσεις

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών όταν κατά τον τεχνικό έλεγχο σε ΚΤΕΟ διαπιστώνεται εμφανής παραποίηση του μετρητή διανυθέντων χιλιομέτρων, ο ιδιοκτήτης του οχήματος ή με εξουσιοδότησή του αυτός που προσκομίζει το όχημα για έλεγχο, θα υποβάλει στο ΚΤΕΟ υπεύθυνη δήλωση επικυρωμένη με το γνήσιο της υπογραφής από Δημόσια Υπηρεσία, στην οποία θα δηλώνει εάν επιθυμεί ή όχι τις ποινικές κυρώσεις που αφορούν στην παραποίηση του μετρητή διανυθέντων χιλιομέτρων.

Advertisement

Η υπεύθυνη δήλωση θα διατηρείται στα αρχεία του ΚΤΕΟ και στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης επιθυμεί την επιβολή ποινικών κυρώσεων θα αποστέλλεται από το ΚΤΕΟ στην αρμόδια υπηρεσία Μεταφορών της Περιφέρειας μαζί με ενημερωτικό σημείωμα και αντίγραφο του Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου. Αυτό βέβαια υπό την προϋπόθεση ότι η παραποίηση έχει συντελεστεί εντός της προηγούμενης πενταετίας από τον τεχνικό έλεγχο καθώς σε διαφορετική περίπτωση έχει παραγραφεί.

Διαβάστε επίσης:

Επιβεβαίωση Newsauto! Διόδια ανάλογα με το ύψος

Advertisement

Αποκάλυψη! Σε ποια ΙΧ αλλάζουν και σε ποια όχι τα Τέλη Κυκλοφορίας 2021

Τι θα γίνει αν «πέσει» πάλι το online σύστημα του Υπουργείου!