Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Χάνει ίππους μια BMW M5 με τα χρόνια; (+video)

Ελλάδα 3:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Χάνει ίππους μια BMW M5 με τα χρόνια; (+video)

ΝΕΑ

Χάνει ίππους μια BMW M5 με τα χρόνια; (+video)

ΝΕΑ

Είναι γνωστό πλέον ότι η BMW και ορισμένοι από τους αντιπάλους της έχουν την τάση να είναι συντηρητικοί με τις ανακοινώσεις των ιπποδυνάμεών τους. Πόσο ακριβής ήταν η βαυαρική αυτοκινητοβιομηχανία το 2007;

Advertisement
Advertisement

Πόση ισχύς έχει ένα E61 M5 Touring σε λειτουργίες υψηλής και χαμηλής ισχύος, μετά από 15 χρόνια;

Η BMW φημίζεται για τα modes οδήγησης ώστε να προσαρμόζει την απόδοση στις οδικές συνθήκες και το αυτοκίνητο να είναι εύχρηστο. Λειτουργεία, που ενεργοποιείται με το κουμπί «M», στο 15χρονο E61 M5 Touring του site DriveTribe.

Στην E61 , ο κινητήρας V10 υποτίθεται ότι απέδιδε 507 ίππους, αλλά στη λειτουργία χαμηλότερης ισχύος, που χρησιμοποιείται για την οδήγηση στην πόλη, η BMW ισχυρίζεται ότι το αυτοκίνητο… είχε 400 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Για να τα αποδείξει όλα αυτά, η ιστοσελίδα, αποφάσισε να ανακαλύψει πόσο ειλικρινής ήταν η αυτοκινητοβιομηχανία σχετικά με αυτές τις τιμές και έβαλε την M5 Touring στο δυναμόμετρο.

«Λαμβάνοντας υπόψη ότι όταν κυκλοφορώ στην πόλη και οδηγώ στη… χαμηλή λειτουργία των 400 ίππων, θα ήθελα να δω αν η τιμή αυτή είναι αληθινή», λέει ο Mike Fernie ιδιοκτήτης της BMW, μέλος της συντακτικής ομάδας και πρόσθεσε: «Μετά από αυτό, θα κάνουμε κλικ στο κουμπί M, θα αφήσουμε τους 10 κυλίνδρους να αναπνεύσουν ελεύθερα και θα δούμε αν μπορεί να φτάσει στο νούμερο, που νομίζω ότι είναι 507 ίπποι».

Advertisement

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα αυτοκίνητο 15 ετών. Όπως έχουμε δει στο παρελθόν, με την πάροδο του χρόνου, η ισχύς του μοτέρ τείνει να μειώνεται με την πάροδο του χρόνου καθώς η φθορά και το βάρος συνδυάζονται για να κλέψουν ίππους. Φαίνεται όμως πως δεν ισχύει αυτό. Η M5 αποδίδει 510,8 ίππους στη λειτουργία M και 398,2 ίππους στην απλή λειτουργία. Έτσι αποδεικνύεται ότι η 15χρονη M5 Touring (E61) εξακολουθεί να παράγει την ισχύ που διαφήμιζε.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα η νέα BMW M5 CS;
Το πρώτο test drive της ολοκαίνουριας BMW M5 CS (video)
Επική κόντρα Porsche Taycan και BMW M5, απέναντι στο Rimac Nevera (+video)