Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ενα cabrio για τον αριστερό Πρόεδρο

Ελλάδα 22:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ενα cabrio για τον αριστερό Πρόεδρο

ΝΕΑ

Ενα cabrio για τον αριστερό Πρόεδρο

ΝΕΑ

Εάν είσαι Πρόεδρος χώρας έχεις κάποια πλεονεκτήματα που δεν είναι για όλους. Ακόμα και αν είσαι… Αριστερός και πρώην συνδικαλιστής…

Advertisement
Advertisement

Όπως είναι γνωστό, η Volkswagen έχει ιστορία αντιπροσώπευσής της και κατασκευής αυτοκινήτων της στη Νότια Αμερική και ιδίως στη Βραζιλία.

Εκεί, παράγονται μοντέλα της τα οποία είτε προορίζονται αποκλειστικά για την εγχώρια αγορά (και την ευρύτερη της Λατινικής Αμερικής) είτε βασίζονται σε αυτά που διατίθενται στην Ευρώπη.

Το Virtus είναι μια τέτοια περίπτωση. Δεν το γνωρίζουμε εμείς αλλά ξέρουμε τη «βάση» του. Πρόκειται για την τετράθυρη έκδοση του Polo.

Advertisement
Advertisement

To μοντέλο πωλείται εκεί (όπως και σε άλλες αγορές όπως της Κίνας ή της Ινδίας, με διαφορετική ονομασία) ως ένα supermini sedan με καλό επίπεδο εξοπλισμό, προσδίδοντας το σχετικό κύρος που αποζητά κάποιος από ένα τετράθυρο αυτοκίνητο.

Οι άνθρωποι της Volkswagen αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα cabrio Virtus όχι για εμπορική χρήση αλλά για μια ειδική περίσταση.

Advertisement

Θα είναι το αυτοκίνητο με το οποίο θα κινηθεί ο Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, ο Πρόεδρος της Βραζιλίας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο εργοστάσιο της εταιρείας το οποίο βρίσκεται στο Sao Bernardo do Campo (κοντά στο Sao Paulo).

Advertisement

Όπως έγινε γνωστό, το μοναδικό Virtus Cabrio κατασκευάστηκε από περίπου 30 εργαζόμενους του εργοστασίου οι οποίοι ασχολήθηκαν αποκλειστικά μέχρι την ολοκλήρωσή του.

Το πάτωμά του επιμηκύνθηκε για να αυξηθεί αντίστοιχα και το μεταξόνιό του ώστε να υπάρχει μεγαλύτερος ωφέλιμος χώρος στο πίσω κάθισμα. Αυτό σημαίνει ότι επιμηκύνθηκαν και οι πίσω πόρτες και άλλαξε η θέση στην οποία τοποθετήθηκε το ρεζερβουάρ καυσίμου.

Advertisement

Επίσης, έχει προστεθεί εγκάρσια μπάρα από την οποία μπορεί να κρατιέται ο Πρόεδρος όταν στέκεται όρθιος κατά τη μετακίνησή του.

To Virtus Cabrio έχει πολύ καλό επίπεδο εξοπλισμού και διαθέτει τον 1.5 TSI των 150 ίππων και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη έξι σχέσεων («DSG»). Το αμάξωμά του είναι βαμμένο σε μπλε χρώμα («Biscay Blue») και το εσωτερικό του σε μαύρη απόχρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι γυναίκες δημοσιογράφοι ψηφίζουν VW Amarok
H εκδίκηση του Volkswagen Golf
Πως ένα Volkswagen έγινε σύμβολο της αντικουλτούρας