Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

BYD: Μεγάλη επίθεση με «βασικό» ηλεκτρικό

Ελλάδα 9:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

BYD: Μεγάλη επίθεση με «βασικό» ηλεκτρικό

Mobility

BYD: Μεγάλη επίθεση με «βασικό» ηλεκτρικό

Mobility

Η BYD μπορεί να αποδειχτεί πιο «εύστοχη» σε σχέση με τους υπόλοιπους κατασκευαστές που έχουν γκάμα ηλεκτρικών, μια και ετοιμάζεται να λανσάρει το πρώτο πραγματικά οικονομικό μικρό ηλεκτρικό, με το όνομα Seagull.

Advertisement
Advertisement

Η Κινέζικη BYD είναι στη φάση πιστοποίησης του μικρό της ηλεκτρικού Seagull, το οποίο θα είναι η βασική επιλογή ηλεκτρικού μοντέλου με πολύ λογικό κόστος.

Το βασικό ηλεκτρικό της BYD που βασίζεται στην πλατφόρμα της εταιρείας και έχει μπαταρίες Blade, που στην προκειμένη περίπτωση έχουν χωρητικότητα 30,7 kWh. Από τα δικαιολογητικά που έχουν κατατεθεί στο κινέζικο Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής (MIIT) προκύπτουν πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία για το νέο μικρό και οικονομικό ηλεκτρικό που η BYD προορίζει για πολλές αγορές πέραν της τοπικής, στην οποία θα παρουσιαστεί επισήμως πολύ σύντομα.

Το Seagull είναι μεγαλύτερο από ότι θα περίμενε κανείς, με μήκος 3,78 μέτρα- είναι 7 εκατοστά μικρότερο από το ηλεκτρικό Mini. Το πλάτος του Seagull είναι 1,72 μέτρα και το ύψος του 1,54 μ., ενώ το μήκος του μεταξονίου του είναι 2,50 μέτρα. Η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα που χρησιμοποιεί το Seagull είναι 74 ίπποι και η αυτονομία του, υπολογίζεται πως θα είναι κοντά στα 300 χιλιόμετρα με μια φόρτιση, ενώ η τιμή του υπολογίζεται να είναι κάτω από 9.000 ευρώ.

Advertisement
Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Benelli ετοιμάζει «βόμβα» στην κατηγορία των παπιών
O συνταρακτικός αποχαιρετισμός της κόρης του Ken Block (+video)
Επίσημο: Το Suzuki Jimny γίνεται πεντάθυρο!