Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μπορεί να αλλάζει το φύλο του οδηγού στο δίπλωμα;

Ελλάδα 15:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μπορεί να αλλάζει το φύλο του οδηγού στο δίπλωμα;

ΝΕΑ

Μπορεί να αλλάζει το φύλο του οδηγού στο δίπλωμα;

ΝΕΑ

Οι γνώμες διχάζονται για το αν μπορεί κάποιος να «επικαιροποιήσει» το φύλο του σε διάφορα δημόσια έγγραφα μεταξύ των οποίων και το δίπλωμα οδήγησης.

Advertisement
Advertisement

Αν και στις ΗΠΑ το κίνημα της απελευθέρωσης και η woke ατζέντα βρίσκονται σε θέση ισχύος, φαίνεται ότι υπάρχουν και πολλές εστίες αντίστασης σε αρκετές Πολιτείες.

Το Τμήμα Οδικής Ασφάλειας και Μηχανοκίνητων Οχημάτων της Φλόριντα δέχεται επικρίσεις επειδή αναθεώρησε τις πολιτικές του, εμποδίζοντας τα διαφυλικά άτομα να ενημερώσουν το φύλο τους στις άδειες οδήγησης.

Το εσωτερικό υπόμνημα, το οποίο αποκάλυψε η Δημοκρατική εκπρόσωπος Anna V. Eskamani, αναφέρει ότι οι οδηγοί της Φλόριντα δεν μπορούν πλέον να ευθυγραμμίζουν τις άδειές τους με την ταυτότητα φύλου τους.

Advertisement
Advertisement

Η αλλαγή πολιτικής, που θεωρείται από ορισμένους ως επίθεση κατά των τρανς ατόμων, θεωρεί την αλλαγή του δείκτη φύλου ως απάτη και μπορεί να οδηγήσει σε ποινικές και αστικές κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένης της ακύρωσης ή της αναστολής της άδειας.

Το υπόμνημα, το οποίο συντάχθηκε από τον αναπληρωτή εκτελεστικό διευθυντή Robert Kynoch, υποστηρίζει ότι η επικαιροποίηση του δείκτη φύλου που διαφωνεί με το φύλο που αποδόθηκε κατά τη γέννηση συνιστά απάτη.

Ο εκπρόσωπος Eskamani καταγγέλλει την πολιτική αυτή ως ένα παράδειγμα κρατικών υπηρεσιών που χρησιμοποιούνται ως όπλο κατά της κοινότητας των τρανσέξουαλ, προκαλώντας αβεβαιότητα στους οδηγούς της Φλόριντα.

Advertisement

Από το 2011, οι κάτοικοι της Φλόριντα μπορούσαν να ενημερώσουν τον δείκτη φύλου τους χωρίς να απαιτείται απόδειξη χειρουργικής επέμβασης επιβεβαίωσης φύλου. Παραμένει ασαφές αν τα άτομα που άλλαξαν νόμιμα το δείκτη τους θα κατηγορούνται τώρα για απάτη.

Η επικαιροποίηση της πολιτικής του οργανισμού προηγείται νομοσχεδίου στην πολιτειακή Βουλή της Φλόριντα που επιδιώκει να απαγορεύσει την επικαιροποίηση του δείκτη φύλου που έρχεται σε σύγκρουση με το φύλο που του αποδόθηκε κατά τη γέννηση.

Advertisement

Το Κάνσας είναι η μόνη άλλη πολιτεία με παρόμοιο νόμο. Οι υποστηρικτές των διαφυλικών ατόμων υποστηρίζουν ότι η αδυναμία επικαιροποίησης των δεικτών φύλου περιπλέκει την καθημερινή ζωή και εγκυμονεί πιθανούς κινδύνους.

Η Ash Orr, εκπρόσωπος του National Center for Transgender Equality, τονίζει τη σημασία της ακριβούς ταυτοποίησης για τη διατήρηση των θεσμικών δικαιωμάτων σε τομείς όπως η εργασία, η ψήφος, τα ταξίδια και η συνεργασία με κυβερνητικούς φορείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι γίνεται όταν οι ηλικιωμένοι πρέπει να αφήσουν το τιμόνι; (+video)
Ποιοι θα χάσουν το δίπλωμα τους;
Έτσι θα εκδίδονται άμεσα τα διπλώματα!

Advertisement