Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι γίνεται όταν οι ηλικιωμένοι πρέπει να αφήσουν το τιμόνι; (+video)

Ελλάδα 14:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι γίνεται όταν οι ηλικιωμένοι πρέπει να αφήσουν το τιμόνι; (+video)

ΝΕΑ

Τι γίνεται όταν οι ηλικιωμένοι πρέπει να αφήσουν το τιμόνι; (+video)

ΝΕΑ

Ένα σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα φέρνει στην επιφάνεια η BMW, δείχνοντας με ποιον τρόπο θα πρέπει οι ηλικιωμένοι γονείς μας να σταματήσουν να οδηγούν.

Advertisement
Advertisement

Το πρόσφατο βίντεο της BMW αναφέρεται στον συναισθηματικό αγώνα της παραίτησης από τα προνόμια οδήγησης καθώς κάποιος μεγαλώνει.

Με τίτλο “Freude Forever” (“Χαρά για πάντα”), η αφήγηση περιστρέφεται γύρω από έναν ηλικιωμένο άνδρα, τον Robert, που παραδίδει απρόθυμα την άδεια οδήγησής του.

Αυτή η πράξη σημαίνει κάτι περισσότερο από την παράδοση ενός πλαστικού- ενσαρκώνει την αναγνώριση των μειωμένων δυνατοτήτων και την επακόλουθη απώλεια της ανεξαρτησίας.

Advertisement
Advertisement

Η ιστορία ακολουθεί τον Κρίστοφερ, τον μεσήλικα γιο του Ρόμπερτ, καθώς συνοδεύει τον πατέρα του στο γραφείο έκδοσης άδειας οδήγησης, προσπαθώντας να τον καθησυχάσει ότι πρόκειται απλώς για “ένα μικρό κομμάτι πλαστικό”.

Tα φλας μπακ μεταφέρουν τους θεατές σε μια ασπρόμαυρη σεκάνς, αποκαλύπτοντας τον Ρόμπερτ να καθοδηγεί τον τότε έφηβο γιο του, Κρίστοφερ, να αποκτήσει τη δική του άδεια χρόνια νωρίτερα.

Σε μια προσπάθεια να αναπτερώσει το ηθικό του Ρόμπερτ, ο Κρίστοφερ προσφέρει μια βόλτα με το ηλεκτρικό του όχημα i4 σε ιδιωτικό χώρο της εταιρείας.

Advertisement

Οι συγκινητικές σκηνές εναλλάσσονται ανάμεσα στο σημερινό δίδυμο που κάνει βόλτες με το σύγχρονο EV και σε νοσταλγικές αναλαμπές των παλαιότερων εαυτών τους που έκαναν βόλτες με μια E30 στην ίδια τοποθεσία πριν από δεκαετίες.

Το βίντεο ολοκληρώνεται με ένα συγκινητικό οπτικό υλικό, που απεικονίζει τη μεταμορφωμένη συμπεριφορά του Robert από απροθυμία σε αποδοχή.

Advertisement

Μέσω της συναισθηματικής αφήγησης, το βίντεο της BMW συμπυκνώνει με οδυνηρό τρόπο τη συναισθηματική φόρτιση που προκαλεί η αποχώρηση από τα προνόμια οδήγησης λόγω γήρανσης, ενώ παράλληλα αναδεικνύει τη βαθιά σύνδεση μεταξύ ενός πατέρα, του γιου του και του κοινού τους πάθους για τα αυτοκίνητα σε διαφορετικές εποχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η BMW απέφυγε τον τάρανδο αλλά όχι τον… φωτογράφο (+video)
Δοκιμή: BMW M2
Συνεργασία BMW και Mercedes-Benz στην Κίνα

Advertisement