Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

BMW Z4 με «άρωμα» Έλβις Πρίσλεϊ

Ελλάδα 14:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

BMW Z4 με «άρωμα» Έλβις Πρίσλεϊ

ΝΕΑ

BMW Z4 με «άρωμα» Έλβις Πρίσλεϊ

ΝΕΑ

Πως η ιστορία μίας χαμένης BMW 507 του Βασιλιά της Rock ‘n Roll μπορεί να εμπνεύσει για ένα τόσο ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

Advertisement
Advertisement

Η ιστορία της εξαφανισμένης BMW 507 roadster του Έλβις Πρίσλεϊ που τελικά βρέθηκε και αναπαλαιώθηκε, είναι αρκετά γνωστή. Και είναι τόσο γνωστή, ώστε να εμπνεύσει μία γερμανική εταιρεία να δημιουργήσει με βάση τη Z4 G29 μία πολύ ξεχωριστή κατασκευή.

Ο λόγος για την Estella – Fahrzeugtechnik και την τροποποιημένη Tender 5.7. Ένα roadster με αρκετά ανθρακονήματα στο αμάξωμα και βίνταζ σχεδίαση που θα αποκτηθεί από μόλις 15 ιδιοκτήτες.

Επί της ουσίας, πρόκειται για μία μοντέρνα εκδοχή της BMW 507, μόνο που το αμάξωμα έχει επανασχεδιαστεί και είναι από ανθρακονήματα. Ωστόσο, οι στρογγυλοί προβολείς, η μάσκα με τα χαρακτηριστικά «νεφρά» και οι αιχμηρές γραμμές στα φτερά αποτελούν ξεκάθαρη παραπομπή στο εργοστασιακό μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Το εσωτερικό είναι σχεδόν πανομοιότυπο με την BMW Z4 G29. Το ψηφιακό cockpit, το ηχοσύστημα Harman Kardon και οι διακόπτες είναι όλα ίδια με την εργοστασιακή. Όμως, η υπόλοιπη καμπίνα έχει custom δερμάτινη επένδυση η οποία μπορεί να εξατομικευτεί αναλόγως τις προτιμήσεις του πελάτη.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο τρίλιτρος εξακύλινδρος της BMW Z4 M40i ο οποίος έχει αναβαθμιστεί τόσο, ώστε να αποδίδει 507 ίππους και 650 Nm ροπής. Πράγμα που σημαίνει ότι η Tender 5.7 είναι κατά 167 ίππους ισχυρότερη από την εργοστασιακή Z4 M40i.

Ως προς το σασί, και εκεί έχουν γίνει αναβαθμίσεις με πλήρως ρυθμιζόμενη ανάρτηση και νέες ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών. Τέλος, η γερμανική εταιρεία θα διαθέσει 15 διαφορετικά χρώματα, κάθε ένα πιο ξεχωριστό από το προηγούμενο.

Advertisement

Αναφορικά με την ονομασία Tender 5.7, είναι εμπνευσμένη από το δημοφιλές τραγούδι του Έλβις, «Love me Tender». Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Estella – Fahrzeugtechnik, δύο από τις 15 μονάδες έχουν ήδη πουληθεί, με την τιμή να ξεκινάει από τις 288.000 ευρώ.

Δηλαδή, πέντε φορές πιο ακριβή από την BMW Z4 στην οποία βασίστηκε. Με τα χρήματα αυτά αγοράζεις ακόμα και Z8. Αλλά δε θα έχει το «άρωμα» του θρυλικού Βασιλιά της Rock ‘n Roll.

Advertisement