Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Πουλήθηκε η Bonneville του «Βασιλιά Έλβις»

Ελλάδα 11:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πουλήθηκε η Bonneville του «Βασιλιά Έλβις»

NEWSMOTO

Πουλήθηκε η Bonneville του «Βασιλιά Έλβις»

NEWSMOTO

Η ειδική έκδοση της Triumph T120 Bonneville αφιερωμένη στον Έλβις Πρίσλεϊ τελικά πουλήθηκε κάτω από 20.000 ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Τη χρονιά που μας πέρασε η Triumph θέλησε να τιμήσει ένας από τους πιο φανατικούς και σίγουρα πιο θρυλικούς φίλους της μάρκας. Οι Βρετανοί σχεδίασαν μια ειδική έκδοση της T120 Bonneville για να τιμήσουν τον ένα και μοναδικό Έλβις Πρίσλεϊ ακολουθώντας το πρότυπο της μοτοσικλέτας με την οποία ο «Βασιλιάς» εμφανίστηκε στην ταινία Stay Away Joe.

Η μοτοσικλέτα βάφτηκε στα αυθεντικά χρώματα της μοτοσικλέτας του 1968 σε κόκκινο, ασημί και χρυσό έχοντας μια ιδιαίτερη εκτύπωση στο ρεζερβουάρ με τον Έλβις να παίζει κιθάρα με το χαρακτηριστικό του στυλ. Κάπως έτσι ήταν βαμμένη η μοτοσικλέτα που οδήγησε ο ίδιος ο Πρίσλεϊ η οποία του έκανε τόσο μεγάλη εντύπωση εκείνη την περίοδο που αποφάσισε να παραγγείλει μία σε κάθε μέλος της ομάδας παραγωγής.

Τελικά επτά Triumph Bonneville έφτασαν στα χέρια της ομάδας του Έλβις που ήταν γνωστή με το παρατσούκλι «Η Μαφία του Μέμφις».

Advertisement
Advertisement

Η ειδική έκδοση της μοτοσικλέτας, όταν παρουσιάστηκε το 2023 στο Presley Motors Automobile Museum συνοδευόταν από μια επίσης ειδικής σχεδίασης κιθάρα Gibson Les Paul εμπνευσμένη από την αυθεντική κιθάρα του 1958 και βαμμένη από τον J.Daar. Τελικά, πριν από μερικές ημέρες η μοτοσικλέτα μαζί με την κιθάρα βγήκαν σε δημοπρασία από τον Οίκο Amelia Island Auction και πουλήθηκαν στο μάλλον απογοητευτικό ποσό των 18.400 ευρώ.

Αν αναλογιστούμε ότι μια T120 κοστίζει καινούρια 14.000 ευρώ και μια κορυφαία κιθάρα της Gibson κοστίζει πάνω από 7.000 ευρώ, μάλλον η δημοπρασία δεν πήγε και πολύ καλά.