Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

BMW M140e: Υβριδική M με 400 ίππους

Ελλάδα 14:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

BMW M140e: Υβριδική M με 400 ίππους

ΝΕΑ

BMW M140e: Υβριδική M με 400 ίππους

ΝΕΑ

Σύμφωνα με την BMW δεν περιμένουμε μία έκδοση M στην προσθιοκίνητη σειρά 1 (1M). Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Βαυαροί ετοιμάζουν έκδοση M Performance plug-in για το 2020, με 400 ίππους.

Advertisement
Advertisement

 

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες σε ολόκληρο τον κόσμο ανακοινώνουν τα μεγάλα τους σχέδια για την προσθήκη ηλεκτρικών ή και υβριδικών μοντέλων στην γκάμα τους. Τα αυτοκίνητα αυτά θα είναι διαθέσιμα σε λίγα μόνο χρόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες, η BMW σχεδιάζει να προσφέρει 25 διαφορετικά ηλεκτροκίνητα οχήματα και θα το κάνει μέχρι το 2023. Συνήθως τα υβριδικά και τα ηλεκτρικά οχήματα, σπάνια στοχεύουν στην ευχαρίστηση του οδηγού. Στο σύνολό τους θέλουν να πετύχουν χαμηλές τιμές κατανάλωσης καυσίμου και ρύπους. Η BMW προσπαθεί να πετύχει, τα παραπάνω αλλά και να προκαλέσει το πάθος για οδήγηση με ένα κρυφό κόσμημα στην… ηλεκτρική γκάμα της με την M140e.

Advertisement
Advertisement

Είναι πολύ πιθανό να συνδυάσει έναν υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα 2.000 κ.εκ. με απόδοση 300 ίππων με έναν ηλεκτροκινητήρα 100 ίππων. Η συνδυασμένη απόδοση θα ήταν 400 άλογα με 500 Nm ροπής. Το υβριδικό μοντέλο θα έχει sport μπαταρία 35-kilowatt-hour με αυτονομία 80-110 χλμ σε ηλεκτρική λειτουργία, ενώ ο κινητήρας θα διαθέτει ένα σύστημα ψεκασμού νερού στο intercooler για να αυξήσει την απόδοση του .

Η παραγωγή της νέας BMW Σειρά 1 με την κίνηση στους εμπρός τροχούς είναι ήδη σε εξέλιξη και η προσθήκη ενός υβριδικού μοντέλου μπορεί να βοηθήσει στο να συνηθίσουμε πιο εύκολα την ηλεκτροκίνηση. Πάντως, αν η BMW βάλει στην παραγωγή την M140e με 400 ίππους, θα έχει πολύ ενδιαφέρον.

Advertisement