Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

BMW και Puma τιμούν την 320i Turbo και το σχεδιαστή της

Ελλάδα 10:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

BMW και Puma τιμούν την 320i Turbo και το σχεδιαστή της

ΝΕΑ

BMW και Puma τιμούν την 320i Turbo και το σχεδιαστή της

ΝΕΑ

Η BMW 320i Turbo ήταν ένα αγωνιστικό του οποίου τα χρώματα και η σχεδίαση πιστώνονται σε έναν πολύ ταλαντούχο άνθρωπο.

Advertisement
Advertisement

Τον περασμένο Οκτώβρη, η BMW γιόρτασε τα 100ά γενέθλια του αείμνηστου Ρόι Λίχτενσταϊν, τον άνθρωπο ο οποίος είχει αναλάβει ανέλαβε την πολύ ξεχωριστή εξωτερική σχεδίαση της 320i Turbo. Για αυτό, η γερμανική εταιρεία σε συνεργασία με την Puma, λάνσαρε και μία νέα κολεξιόν ρούχων για να τιμήσει τον Αμερικανό καλλιτέχνη που έκανε την BMW 320i Turbo να ξεχωρίζει σαν τη «μύγα μέσα στο γάλα».

Για αυτόν τον λόγο, τα χρώματα των ρούχων της κολεξιόν είναι 100% εμπνευσμένα από αυτά του αγωνιστικού.

Μάλιστα, παρατηρείται στα ρούχα και η ατάκα «Ben Day dots» την οποία χρησιμοποιούσε συχνά ο Λίχτενσταϊν στα κόμικ της δεκαετίας του ’60 που δημιουργούσε.

Advertisement
Advertisement

Όσον αφορά την BMW 320i Turbo, ο θρύλος της δεν είναι μόνο ο χρωματισμός και η σχεδίαση. Διαθέτει έναν 4κύλινδρο εν σειρά turbo των 2,0 λίτρων ο οποίος αποδίδει 300 ίππους.

Η μεγαλύτερή της επιτυχία ήρθε το 1977 στον δημοφιλέστερο αγώνα αντοχής του κόσμου, το Le Mans, όπου αναδείχθηκε νικήτρια στην κατηγορία της.

Advertisement

Η κολεξιόν BMW Art Car Capsule αποτελείται από πέντε διαφορετικά είδη ρούχων. Ένα μπόμπερ τζάκετ, παντελόνι φόρμας, μπλουζάκι, καπέλο και σνίκερς. Ξεκινούν από 50 ευρώ (το καπέλο) και το ακριβότερο είναι το τζάκετ που κοστίζει 200 ευρώ.

Advertisement

Η κολεξιόν είναι περιορισμένης έκδοσης, επομένως όσοι επιθυμούν να αποκτήσουν λίγο από την BMW 320i Turbo και από την κληρονομιά του αείμνηστου Λίχτενσταϊν θα πρέπει να βιαστούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: BMW M2
Οδηγούμε τη νέα BMW i5
Δε θα δούμε ποτέ την iM3 λέει η BMW M