Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

BMW i7: Ετοιμάζεται το αντίπαλο δέος της Mercedes EQS

Ελλάδα 1:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

BMW i7: Ετοιμάζεται το αντίπαλο δέος της Mercedes EQS

ΝΕΑ

BMW i7: Ετοιμάζεται το αντίπαλο δέος της Mercedes EQS

ΝΕΑ

Η υπερπολυτελής ηλεκτρική λιμουζίνα της BMW υποβάλλεται σε απαιτητικές δοκιμές, στους χιονισμένους δρόμους της Σουηδίας. Πότε θα είναι διαθέσιμη;

Advertisement
Advertisement

Βίους παράλληλους διαγράφουν οι Mercedes και BMW, με την καθεμία να ανταπαντά σε κάθε επιχειρηματική πρωτοβουλία της άλλης. Τελευταίο μήλο της έριδος είναι η κυριαρχία στην κατηγορία των ηλεκτρικών λιμουζινών, η οποία μέχρι σήμερα μονοπωλείται από την EQS της Mercedes.

Είναι θέμα χρόνου, όμως, να αποκτήσει αντίπαλο, ο οποίος θα ακούει στο στην ονομασία BMW i7 και λογίζεται από τους Βαυαρούς ως το «πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό σεντάν παγκοσμίως». Ένας ισχυρισμός που αναμφίβολα δεν θα αρέσει στους γείτονες από τη Στουτγάρδη.

Η επερχόμενη ηλεκτρική ναυαρχίδα, BMW i7, ήδη υποβάλλεται σε επίπονες δοκιμές, ταξιδεύοντας στα παγωμένα εδάφη του Arjeplog της Σουηδίας όπου εδρεύει το κέντρο χειμερινών δοκιμών του BMW Group.

Advertisement
Advertisement

Στο επίκεντρο των μηχανικών της εταιρείες βρίσκεται η δυναμική συμπεριφορά του μοντέλου, με έμφαση στην άντληση δεδομένων για τη λειτουργία του συστήματος τετρακίνησης, της ανάρτησης και των συστημάτων δυναμικού ελέγχου. Όλα έχουν εξελιχθεί για τη νέα γενιά της BMW Σειράς 7, με θεμελιώδη αρχή το «πάντρεμα» της σπορτίφ οδικής συμπεριφοράς με την άνεση στα μεγάλα ταξίδια.

Στο πλαίσιο αυτό, οι τεχνικοί έχουν κάνει ό,τι περνάει από το χέρι τους για τη βελτιστοποίηση των αμορτισέρ, των ελατηρίων, αλλά και μιας ποικιλίας διαφορετικών τεχνολογιών που θα προσδώσουν στη λιμουζίνα πολυτάλαντο χαρακτήρα.

Advertisement

Στο μικροσκόπιο επίσης έχει βρεθεί το σύστημα διεύθυνσης, η τεχνολογία δυναμικής ευστάθειας (Dynamic Stability Control – DSR), όπως και η λειτουργία του συστήματος ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση.

Advertisement

Φυσικά, πρέπει να εξασφαλιστεί και η άρτια λειτουργία του κινητήριου συνόλου, με τους Βαυαρούς να εστιάζουν στον κινητήρα, το σύστημα φόρτισης, την μπαταρία, την τεχνολογία διαχείρισης της θερμοκρασίας .

«Κατά τη διάρκεια των δοκιμών γύρω από τους χιονισμένους δρόμους περιμετρικά του Arjeplog, μπορούμε να δοκιμάσουμε και να βελτιστοποιήσουμε όλες τις λειτουργίες κάτω από υπερβολικά απαιτητικές συνθήκες. Στόχος μας είναι να επιτύχουμε μια απόλυτα αρμονική οδηγική εμπειρία, συμβατή με το DNA της BMW», αναφέρουν οι Βαυαροί.

Σύμφωνα με τους τελευταίους, η BMW i7 θα είναι διαθέσιμη μέσα στο 2022.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Lamborghini LM002: Η BMW, η Ιταλική κυβέρνηση και ο στρατός των ΗΠΑ (+video)
Το Concept XM αποκαλύπτει το νέο στυλ των πολυτελών BMW
Νέο, επετειακό λογότυπο για τις BMW «M»!