Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Bestune T77: Το φθηνό κινέζικο SUV που θέλει να κατακτήσει την Ευρώπη

Ελλάδα 9:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Bestune T77: Το φθηνό κινέζικο SUV που θέλει να κατακτήσει την Ευρώπη

ΝΕΑ

Bestune T77: Το φθηνό κινέζικο SUV που θέλει να κατακτήσει την Ευρώπη

ΝΕΑ

Με λίγο από «ευρωπαϊκό» στυλ, τεχνολογία από την Xiaomi και χαμηλή τιμή, το Bestune T77 είναι ένα μεσαίο SUV που θέλει να κατακτήσει την Ευρώπη.

Advertisement
Advertisement

Το αυτοκίνητο αποτελεί προϊόν της κινέζικης FAW και στόχος της εταιρείας είναι να αποτελέσει το μοντέλο εκείνο μέσω του οποίου θα μπει για τα καλά στις ευρωπαϊκές αγορές.

Για αυτό το λόγο και το Bestune T77 αισθητικά δεν δείχνει τόσο παράταιρο σε σχέση με τα ευρωπαϊκά «θέλω», όσο άλλα κινέζικα δημιουργήματα, με τη σχεδίασή του να παραπέμπει σε μοντέλα όπως η Lamborghini Urus (!), το Skoda Enyaq, αλλά ακόμη και τα πρόσφατα SUV της Peugeot.

Advertisement
Advertisement

Από πλευράς διαστάσεων, με μήκος στα 4,525 μέτρα, πλάτος 1,83 μέτρων και ύψος 1,615 μέτρων το T77 τοποθετείται στη μεσαία κατηγορία των SUV, προσφέροντας έναν μάλλον μικρό με βάση τις διαστάσεις του χώρο αποσκευών 342 λίτρων.

Για την κίνησή του φροντίζει ένας 1.200άρης turbo κινητήρας βενζίνης 140 ίππων ισχύος και 204 Nm ροπής, ο οποίος στέλνει την ισχύ τους στους εμπρός τροχούς του αυτοκινήτου.

Στο εσωτερικό του η σχεδίαση είναι αρκετά σύγχρονη και επιπλέον, το Bestune T77 μπορεί να υπερηφανεύεται ότι είναι το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο που μπορεί να εφοδιαστεί με έναν ψηφιακό βοηθό εξελιγμένο από τη Xiaomi, ο οποίος επικοινωνεί με τον οδηγό μέσω ενός προηγμένου ολογράμματος!

Advertisement

Ωστόσο, ένα σημαντικό στοιχείο πάνω στο οποίο θα στηρίξει την επικείμενη πορεία του στην Ευρώπη το T77, είναι η τιμή του. Παρότι δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη επίσημα πόσο θα κοστίζει στη Γηραιά Ήπειρο, το δημιούργημα της Bestune στην Κίνα τιμάται μόνο στα 89.800 γουάν ή 11.500 ευρώ.

Advertisement

Πλέον, η Bestune ετοιμάζεται να εισάγει το δημιούργημά της μέχρι τα τέλη του έτους στη Ρωσική αγορά. Στη συνέχεια και όπως έχουν ανακοινώσει οι ιθύνοντες της εταιρείας, το T77 θα διατεθεί σταδιακά και στην Ευρώπη, στοχεύοντας ακόμη και στην δύσκολη –λόγω νορμών ρύπων– Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στη ρωσική αγορά όμως, το T77 θα έχει διαφορετική ονομασία (θα ονομάζεται «X60»),  όχι τόσο λόγω του ότι το «X» συχνά παραπέμπει σε SUV μοντέλα, όσο κυρίως επειδή το T77 παραπέμπει στο ομώνυμο αμερικάνικο τανκ…

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Pagani Huayra Roadster με 2,7 εκ. ευρώ

H Wald από την Ιαπωνία, “αγριεύει” την Mercedes-Benz GLE Coupe

Elektron One: Το hypercar των 1.341 ίππων