Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Elektron One: Το hypercar των 1.341 ίππων

Ελλάδα 0:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Elektron One: Το hypercar των 1.341 ίππων

ΝΕΑ

Elektron One: Το hypercar των 1.341 ίππων

ΝΕΑ

Το Elektron One είναι ένα νέο ηλεκτρικό hypercar με ισχυρή απόδοση (1.341 άλογα) και κόστος κτήσης που θα φτάνει τα 350.000 ευρώ. Το ντεμπούτο του θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2021.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρεία Elektron Innovativ με έδρα τη Γερμανία βρίσκεται πίσω από το Elektron One και σκοπεύει να κατασκευάσει το όχημα στην περιοχή Motor Valley της Ιταλίας, η οποία βρίσκεται κοντά στα εργοστάσια των Ferrari, Lamborghini και Pagani. Η νέα αυτοκινητοβιομηχανία εργάζεται επίσης για να σχηματίσει μια ομάδα στη Formula E που θα ονομάζεται Scuderia-E. Η Elektron Innovativ θέλει η τεχνογνωσία από την εμπλοκή της στο μηχανοκίνητο αθλητισμό να επηρεάσει το hypercar.

Το Elektron One διαθέτει ένα σύνθετο monocoque πλαίσιο χρησιμοποιώντας ένα μείγμα άνθρακα, αραμιδίου και βιοϊνών. Η εταιρεία σκοπεύει να τοποθετήσει στο νέο hypercar μια προχωρημένη τεχνολογικά ανάρτηση. Σχεδιαστικά, το Elektron One έχει σχήμα παρόμοιο με άλλα supercar. Η καλύτερη γωνία του είναι στο πίσω μέρος όπου υπάρχουν εντυπωσιακές πτυχές και απότομες γωνίες.

Advertisement
Advertisement

“Η Elektron δημιουργήθηκε προκειμένου να αποτελέσει μια αυθεντική μάρκα σπορ αυτοκινήτων”, δήλωσε ο ιδρυτής της εταιρείας Armağan Arabul. “Δεν σκέφτομαι να φτιάξω κανένα τετράθυρο μοντέλο. Εάν υπάρχει μια τέτοια σκέψη στο μέλλον, μπορώ να το κάνω με μια άλλη αδελφή μάρκα. Ωστόσο, όταν πρόκειται για δίτροχα, μπορώ να σκεφτώ να δω το λογότυπο Elektron σε ένα e-superbike. Αυτό θα ήταν υπέροχο”, τόνισε.

Όταν το Elektron One μπει στην παραγωγή, η εταιρεία σκοπεύει να κατασκευάζει 140 κομμάτια του hypercar ετησίως. Μετά την καθιέρωση του, η επιχείρηση θα ήθελε να προσθέσει μια έκδοση spider, όπως επίσης και μια έκδοση κατάλληλη για χρήση σε πίστα με ακόμη υψηλότερες επιδόσεις.