Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Bentley: Με SUV το ντεμπούτο της στην ηλεκτροκίνηση

Ελλάδα 16:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Bentley: Με SUV το ντεμπούτο της στην ηλεκτροκίνηση

ΝΕΑ

Bentley: Με SUV το ντεμπούτο της στην ηλεκτροκίνηση

ΝΕΑ

Ο CEO της Bentley μίλησε για μελλοντικά σχέδια της εταιρείας και άφησε να εννοηθεί πως το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο θα είναι SUV.

Advertisement
Advertisement

Πιστή στο στρατηγικό της πλάνο για πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της με ορίζοντα το 2030 παραμένει η Bentley και στο πλαίσιο αυτό ετοιμάζει το λανσάρισμα μιας οικογένειας αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων.

Όπως έχει γίνει γνωστό από τα τέλη του 2020, το πρώτο της μοντέλο μηδενικών εκπομπών ρύπων θα λανσαριστεί στα μέσα της δεκαετίας, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν πως θα πρόκειται για sedan.

Κάτι, τέτοιο, ωστόσο, δεν φαίνεται πως θα συμβεί, μιας και ο «ηλεκτρικός σημαιοφόρος» της βρετανικής πολυτελούς μάρκας θα είναι SUV, όπως άφησε να εννοηθεί ο Διευθύνων Σύμβουλος της Bentley, Adrian Hallmark. «Αν δεν έχεις SUV, δεν είσαι πουθενά», ήταν η απάντηση του Hallmark, ερωτηθείς σχετικά από το Car Magazine.

Advertisement
Advertisement

Η βρετανική πολυτελής μάρκα δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στα Sport Utility Vehicles, μετά και τις εξαιρετικές εμπορικές επιδόσεις της Bentley Bentayga το 2020, όταν η τελευταία κατέλαβε το 37% των πωλήσεων της μάρκας.

Ενθαρρυντικά είναι και τα μηνύματα που καταφτάνουν από τους πελάτες της Bentley, με τον Hallmark να επισημαίνει πως «το 39% των ιδιοκτητών μοντέλων της μάρκας είναι “ζεστοί” στο ενδεχόμενο το νέο τους αυτοκίνητο να είναι ηλεκτρικό».

Advertisement

Μοναδικό εμπόδιο για την εταιρεία από το Crew είναι το βάρος που προσθέτουν οι μπαταρίες ιόντων λιθίου, ένα πρόβλημα, όμως, που εκτιμάται πως σύντομα θα αποτελέσει παρελθόν.

«Το βάρος είναι μια έγνοια. Αλλά διακρίνουμε ραγδαία εξέλιξη στον τομέα της ενεργειακής πυκνότητας και είμαστε αποφασισμένοι να κατασκευάσουμε πιο ελαφριά και αεροδυναμικά προϊόντα. Επιπλέον, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ταιριάζουν στην Bentley, καθώς είναι ήσυχα, έχουν μεγάλη ροπή και ισχυρές επιδόσεις».

Advertisement

Όσον αφορά τον σχεδιασμό της μελλοντικής ηλεκτρικής γκάμας, ο CEO της εταιρείας υπογράμμισε πως στόχος είναι να μην αποκηρυχθεί το DNA της Bentley, αν και είναι απαραίτητο να επαναπροσδιοριστεί, ακολουθώντας τις επιταγές της ηλεκτρικής κινητικότητας.

«Συνηθίζουμε να ξεκινάμε από ένα σχέδιο που είναι μη υλοποιήσιμο και μετά να δουλεύουμε σκληρά πάνω στο πώς θα το πετύχουμε», σημείωσε με χιουμοριστική διάθεση. «Με τα ηλεκτρικά, όμως, πρέπει να ακολουθήσεις διαφορετική οδό. Δες την (σ.σ. Jaguar) I-Pace. Σχεδιάστηκε γύρω από την μπαταρία. Βάσει αυτής διαμορφώθηκε το πλάτος, το μεταξόνιο και το ύψος του οχήματος. Μετά δόθηκε έμφαση στην αεροδυναμική, και το στιλιστικό σκέλος ήρθε τελευταίο».

Advertisement

Σημειώνεται πως το επερχόμενο, πρώτο ηλεκτρικό της Bentley θα βασίζεται στη νέα αρχιτεκτονική του ομίλου VW, Project Artemis. για την ανάπτυξη της οποίας είναι υπεύθυνη η Audi. «Με το Project Artemis, οι διαδικασίες απλουστεύονται σημαντικά και η παραγωγή γίνεται πολύ πιο εύκολη», είχε αναφέρει σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Hallmark.

Μέσω του Project Artemis, το group επικεντρώνεται σε νέες τεχνολογίες για την αυτόνομη οδήγηση αλλά και την ηλεκτροκίνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η βασίλισσα Ελισάβετ και τα αυτοκίνητά της
Φίλιππος: Δείτε ποιο αυτοκίνητο διάλεξαν για την τελευταία κατοικία του
Βρέθηκε το “βασιλικό” Range Rover πρώτης γενιάς (vid)