ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Φίλιππος: Δείτε ποιο αυτοκίνητο διάλεξαν για την τελευταία κατοικία του

Ελλάδα 4:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Φίλιππος: Δείτε ποιο αυτοκίνητο διάλεξαν για την τελευταία κατοικία του

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Φίλιππος: Δείτε ποιο αυτοκίνητο διάλεξαν για την τελευταία κατοικία του

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Το φέρετρο του Δούκα του Εδιμβούργου θα μεταφερθεί στην τελετουργική πομπή με ένα Land Rover Defender, ένα αυτοκίνητο στο οποίο ο ίδιος βοήθησε στο σχεδιασμό του.

Advertisement
Advertisement

Εκπρόσωπος του παλατιού είπε: «Ο Δούκας είχε δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για το σχεδιασμό του Defender. Λένε πως δημιούργησε το σχήμα του σε 45 λεπτά. »

Το ειδικά σχεδιασμένο Land Rover Defender (ένα όχημα μεταφοράς πολυβόλου) Defender 130 Gun Bus, βασίζεται σε ένα Td5 130 και τροποποιήθηκε ειδικά για να μεταφέρει τη σωρό του Πρίγκιπα. Την τροποποίηση είχε σχεδιάσει ο ίδιος πριν από πολλά χρόνια. Το όχημα θα ηγείται της πομπής μέσα από το έδαφος του Κάστρου του Windsor στο Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Ένα άγημα από τους φρουρούς των Γρεναδιέρων θα τοποθετήσει το φέρετρο στο Land Rover στην είσοδο του κάστρου, προτού ξεκινήσει την διαδρομή των οκτώ λεπτών. Αμέσως πίσω από το Land Rover, θα ακολουθούν ο πρίγκιπας της Ουαλίας και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας, πιθανότατα τα άλλα παιδιά του δούκα.

Ο οδυνηρός ρόλος του Land Rover στην τελετή αποτελούσε πάντα μέρος της Επιχείρησης «Forth Bridge». Όπου «επιχείρηση Forth Bridge», είναι η κωδική ονομασία για τον θάνατο του Πρίγκιπα Φίλιππου και την γιγαντιαία επιχείρηση που καλούνται να φέρουν εις πέρας το Παλάτι του Buckingham και οι αρμόδιες βρετανικές Αρχές. Από την αναγγελία της θλιβερής είδησης μέχρι την κηδεία και ταφή του Δούκα του Εδιμβούργου. Η επιχείρηση πήρε το όνομα της από την κρεμαστή γέφυρα Forth που ενώνει το Εδιμβούργο και το Περθ, την οποία ο Δούκας του Εδιμβούργου και η Βασίλισσα Ελισάβετ εγκαινίασαν το 1964. Όλα τα μέλη της Βασιλικής Οικογένειας έχουν έτοιμα σενάρια θανάτου με oνομασίες που παραπέμπουν σε γέφυρες ανά το Ηνωμένο Βασίλειο. Για την Βασίλισσα Ελισάβετ το όνομα της επιχείρησης είναι: «London Bridge».

Advertisement
Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Land Rover Defender V8: Το ισχυρότερο στα χρονικά (video)
Στα σκαριά μία pickup έκδοση του νέου Land Rover Defender
Ένα Land Rover Discovery σε pickup έκδοση