Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αύξηση πωλήσεων για την Bentley παρά τον κορωνοϊό

Ελλάδα 5:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αύξηση πωλήσεων για την Bentley παρά τον κορωνοϊό

ΝΕΑ

Αύξηση πωλήσεων για την Bentley παρά τον κορωνοϊό

ΝΕΑ

Η πανδημία δεν μπόρεσε να βάλει φρένο στην Bentley, η οποία κατέγραψε ρεκόρ πωλήσεων. Εξαιρετική εμπορική πορεία για τις Bentayga και Flying Spur.

Advertisement
Advertisement

Ρεκόρ ετήσιων πωλήσεων σημείωσε η Bentley το 2020, προβάλλοντας σθεναρή αντίσταση στο σφυροκόπημα από την πανδημία του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, η βρετανική εταιρεία κατασκευής υπερπολυτελών αυτοκινήτων, το περασμένο έτος, κατέγραψε 11.206 πωλήσεις. Πρόκειται για αύξηση της τάξεως του 2%, συγκριτικά με τις πωλήσεις εντός 2019. Σημειώνεται πως το προηγούμενο ρεκόρ της Bentley είχε καταγραφεί το 2017, με 11.089 μονάδες.

Καθοριστικό ρόλο στην εξαιρετική εμπορική πορεία της εταιρείας διαδραμάτισε το λανσάρισμα της Flying Spur, η οποία γνώρισε μεγάλη δημοφιλία ανά τον κόσμο. Το κύμα λατρείας… μάλιστα έγινε τσουνάμι, όταν διατέθηκε και η έκδοση με τον V8 κινητήρα.

Advertisement
Advertisement

Επιπροσθέτως, ευρείας απήχησης έτυχαν οι Bentley Continental GT (24%) και Continental GT Convertible (15%), όπως επίσης και το SUV της εταιρείας, η Bentayga, η οποία κατέγραψε 37 ποσοστιαίες μονάδες.

Ο πιο… προσφιλής προορισμός για τα μοντέλα της Bentley εξακολούθησε να είναι η Αμερική με 3.035 μονάδες (+4% συγκριτικά με το 2019), αλλά τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση γνώρισε η αγορά της Κίνας (48%), με 2.880 αυτοκίνητα – έναντι 1.940 το περασμένο έτος.

Advertisement

Όσον αφορά την Ευρώπη, καταγράφηκε πτώση 18 ποσοστιαίων μονάδων (2.193 έναντι 2.670 πωλήσεων), η οποία οφείλεται εν πολλοίς στην καθυστερημένη άφιξη της ολοκαίνουριας Bentayga. Σημειώνεται πως στη Μέση Ανατολή παραδόθηκαν 735 οχήματα, ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο 1.160.

Advertisement

Δεν έβαλε φρένο ο κορωνοϊός

Τον Μάρτιο του 2020, ελέω της πανδημίας, η Bentley σταμάτησε την παραγωγή αυτοκινήτων. Η επανέναρξη των εργασιών έβαλε εμπόδια στην Bentley, καθώς τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης προκάλεσαν μείωση της παραγωγής κατά 50%.

Στο πλαίσιο αυτό, κρίθηκε αναπόφευκτος ο επανασχεδιασμός στη λειτουργία των εργοστασίων, γεγονός που της επέτρεψε να ανταποκριθεί με επιτυχία στη συνεχώς αυξημένη ζήτηση για τα μοντέλα της, τηρώντας παράλληλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Advertisement

«Παρ’ όλο που περιμέναμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα όσον αφορά τις πωλήσεις, κρίνοντας από τις απαγορεύσεις ανά τον κόσμο, η επίτευξη ενός ρεκόρ καταδεικνύει τις προοπτικές μας. Όσον αφορά το επόμενο έτος, παραμένουμε συγκρατημένα αισιόδοξοι, καθώς επικρατεί στους περισσότερους τομείς αβεβαιότητα. Ένα πράγμα, ωστόσο, που είναι βέβαιο είναι η αφοσίωσή μας στη περαιτέρω εξέλιξή της εταιρείας. Πρώτο στάδιο της οποίας είναι το λανσάρισμα της Bentayga Hybrid», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Adrian Hallmark, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Bentley.

Η Bentayga Hybrid είναι ένα από τα εννιά νέα μοντέλα που θα λανσάρει η εταιρεία εντός του 2021, τα οποία θα αποτελούν μέρος του στρατηγικού πλάνου “Beyond100”. Στόχος της εταιρείας είναι μέχρι το 2030 να διαθέτει αποκλειστικά εξηλεκτρισμένα στόλο.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μοτίβα εσωτερικού διάκοσμου για την Bentley

Η Bentley θέλει να κατασκευάσει το ηλεκτρικό της στο Ηνωμένο Βασίλειο

Bentley Reindeer Eight: Ένα project για τον Άγιο Βασίλη