Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Μπαμπάς έκανε το Citroen Ami του γιου να μοιάζει με την Aston Martin του

Ελλάδα 1:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μπαμπάς έκανε το Citroen Ami του γιου να μοιάζει με την Aston Martin του

Mobility

Μπαμπάς έκανε το Citroen Ami του γιου να μοιάζει με την Aston Martin του

Mobility

Μάλιστα την όλη διαδικασία ανέθεσε στην Castagna Milano, προκειμένου να πάρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και το μικρό ηλεκτρικό της Citroen, να έχει αρκετή από τη μαγεία της Aston πάνω του.

Advertisement
Advertisement

Ένας πιστός πελάτης του Ιταλικού οίκου με έδρα στο Μονακό, παρήγγειλε και πήρε το Citroen Ami του 16χρονου γιού του, με εμφάνιση που παραπέμπει στην Aston του.

Ο συγκεκριμένος πελάτης ήθελε το μαύρο να είναι το κυρίαρχο χρώμα στην εμφάνιση του Ami, με εναλλαγή μεταξύ γυαλιστερού και ματ. Έτσι, επιτεύχθηκε η μεγαλύτερη δυνατή «προσομοίωση» του θέματος που έχει η εξωτική Aston Martin DBS Superleggera που οδηγεί, με στόχο να απαλύνει λίγο τον πόνο του μικρού που είναι υποχρεωμένος βάσει νόμου να οδηγεί μόνο το μικρό ηλεκτρικό Ami.

Advertisement
Advertisement

Η Castagna Milano πήρε αυτό το έργο αρκετά σοβαρά, σχεδιάζοντας 60 διαφορετικά μέρη για το μικρό Ami. Από αυτά, τα 40 (κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο πλαστικό σε 3D εκτυπωτή) χρησιμοποιήθηκαν στην κατασκευή. Τα εξωτερικά περιλαμβάνουν επανασχεδιασμένο εμπρόσθιο και οπίσθιο μέρος, με στυλ που παραπέμπει σε Aston Martin.

Στην καμπίνα οι αλλαγές είναι λίγο πιο εκτενείς, καθώς ο στόχος ήταν να γίνει το Citroen Ami πιο πολυτελές. Οι σκληρές πλαστικές επιφάνειες του ταμπλό, οι επενδύσεις των θυρών, τα καθίσματα και η οροφή καλύφθηκαν από μαύρη alcantara και δέρμα με κίτρινες λεπτομέρειες. Ο επιλογέας των ταχυτήτων του αυτόματου κιβωτίου του Ami, μεταφέρθηκε από τα αριστερά του καθίσματος του οδηγού στο ταμπλό.

Advertisement

Αλλαγές στην απόδοση δεν υπάρχουν, κάτι που σημαίνει πως και το Ami της Castagna Milano, παραμένει με τους 8 ίππους τους μικρού ηλεκτροκινητήρα και τη μπαταρία των 5,5 kWh. Για όσους «ζήλεψαν» και θα ήθελαν και στο δικό τους Ami ανάλογες επεμβάσεις, η εταιρεία ανακοινώνει πως δέχεται παραγγελίες, με τις τιμές να κυμαίνονται ανά τμήμα και το φθηνότερο κομμάτι να ξεκινά από τα 600 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σύντομα ο αντικαταστάτης της Aston Martin DB11
Πόσα νέα μοντέλα λέτε πως ετοιμάζει η Aston Martin;
Aston Martin: Κοντά σε συμφωνία με Honda;