Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Baby vroooom: Τώρα και καροτσάκι με… αυτόνομη οδήγηση (+video)

Ελλάδα 4:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Baby vroooom: Τώρα και καροτσάκι με… αυτόνομη οδήγηση (+video)

ΝΕΑ

Baby vroooom: Τώρα και καροτσάκι με… αυτόνομη οδήγηση (+video)

ΝΕΑ

Θα εμπιστευόσασταν ένα καρότσι που θα κινείται μόνο του, θα έχει brake assist και ηλεκτρικό σύστημα υποβοήθησης της κίνησης στις ανηφόρες. Γιατί όχι;

Advertisement
Advertisement

Η έκθεση CES που γίνεται στο Λας Βέγκας είναι το ιδανικό σημείο για επίδειξη κάθε είδους νέας τεχνολογίας και πρωτοποριακών ιδεών.

Μία τέτοια ενδιαφέρουσα ιδέα είναι αυτή που παρουσίασε μία start-up εταιρία από το Βανκούβερ, η οποία παρουσίασε ένα παιδικό καροτσάκι με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης και δυνατότητες αυτόνομης “οδήγησης”.

Το όνομα του εξελιγμένου καροτσιού είναι Ella χρησιμοποιεί ρομποτικούς μηχανισμούς και σύγχρονες ψηφιακές τεχνολογίες για να αυξήσει την ασφάλεια, την χρηστικότητα και την άνεση, κάνοντας την ζωή των γονεών ακόμα πιο εύκολη.

Advertisement
Advertisement

Διαθέτει συστήματα που συναντάμε και στα αυτοκίνητα, όπως κίνηση χωρίς την χρήση των χεριών, brake assist ακόμα και auto parking ώστε να διευκολύνει τους γονείς στην καθημερινότητά τους.

Το 13,6 κιλών καροτσάκι εφοδιάζεται με ένα σύστημα δύο ηλεκτρικών μοτέρ τα οποία βοηθούν στην κίνηση σε ανηφόρες και σε δύσκολους δρόμους με ανωμαλίες, ακόμα και αν είναι φορτωμένο με παιχνίδια, τρόφιμα και άλλα.

Advertisement

Το Ella διαθέτει επίσης αισθητήρες που ειδοποιούν το άτομο που το σπρώχνει όταν συναντά εμπόδια ή πιθανούς κινδύνους, όπως όταν πλησιάζει αυτοκίνητα, ποδήλατα ή σκούτερ.

Advertisement

Ένα άλλο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό είναι το σύστημα φρεναρίσματος πολλαπλών επιπέδων το οποίο θα σταματήσει ομαλά και με ασφάλεια το καρότσι αν αφεθεί χωρίς επιτήρηση.

Επιπλέον, το έξυπνο καρότσι ενσωματώνει το Advanced Driver Assist System (ADAS), το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να κινείται μόνο του, απαλλάσσοντας τους γονείς από την ταλαιπωρία ότι θα πρέπει να σπρώχνουν συνεχώς το καρότσι.

Advertisement

Αυτή πάντως η λειτουργία θα μπορεί να ενεργοποιηθεί μόνο όταν το καρότσι δεν έχει μωρό μέσα, αλλά περπατάει μαζί σας και απλά το καρότσι θα πρέπει να σας ακολουθεί. Μάλιστα η Ella είναι σε θέση να αντιλαμβάνεται την απόσταση από τους χειριστές του και να μένει πάντα κοντά τους.

Σύμφωνα με την εταιρία, το καρότσι έχει και μεγάλες δυνατότητες μεταφοράς φορτίου, έως και έξι σακούλες σούπερ μάρκετ. Και η τιμή του, όταν και εφόσον ολοκληρωθεί η καμπάνια στο Kickstarter θα είναι περίπου στα 3.300 ευρώ. Ωραία η τεχνολογία, αλλά κοστίζει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
“Γκαζιάρικα” καροτσάκια για μωρά από τη Mercedes-AMG
Οι Kosmocar & Kosmoride γιορτάζουν το ηλεκτρικό ποδήλατο!
Kosmοcar και Kosmoride έφεραν την Silence στην Ελλάδα (+τιμές video)