Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Audi TT: Επετειακή έκδοση για τα 25 χρόνια του

Ελλάδα 1:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi TT: Επετειακή έκδοση για τα 25 χρόνια του

ΝΕΑ

Audi TT: Επετειακή έκδοση για τα 25 χρόνια του

ΝΕΑ

Στις αρχές του 2023 θα δούμε τη νέα, επετειακή έκδοση του Audi TT με την οποία η γερμανική εταιρεία τιμά τα 25 χρόνια του μοντέλου στην παραγωγή.

Advertisement
Advertisement

Μόλις 100 Audi TT «Iconic Edition» θα κατασκευαστούν με αφορμή την επέτειο των 25 ετών στην παραγωγή για το μοντέλο.

Έχουν περάσει κιόλας 25 χρόνια από τότε που όλη η αυτοκινητιστική «πιάτσα» είχε μείνει με το στόμα ανοιχτό, λόγω της τόλμης που επέδειξε η Audi παρουσιάζοντας ένα πολύ εντυπωσιακό πρωτότυπο του TT Coupe πρώτης γενιάς. Ήταν μια από τις περιπτώσεις που έχουν καταγραφεί στην ιστορία, μια και το μοντέλο παραγωγής που ακολούθησε τρία χρόνια μετά, απείχε ελάχιστα από το πρωτότυπο.

Η σχεδίαση με τις καμπύλες σε όλο το αμάξωμα και οι δυναμικές επιδόσεις χάρη στον κινητήρα των 1,8 λίτρων που απέδιδε έως και 225 ίππους (συνδυαζόταν και με τετρακίνηση), έκανε το ΤΤ να μοιάζει «πολύ καλό για να είναι αληθινό». Η επιτυχία του σε επίπεδο πωλήσεων, ξεπέρασε τις προσδοκίες ακόμα και των πλέον αισιόδοξων στην Audi, οπότε και η συνέχεια ήταν εύλογη, με τρεις συνολικά γενιές να έχουμε στα 25 χρόνια της παραγωγής του μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον για το εμβληματικό σπορ μοντέλο της Audi έχει μειωθεί και έχει ήδη ανακοινωθεί η ηλεκτρική διαδοχή του μοντέλου. Η γερμανική εταιρεία, έχοντας αποφασίσει τι θέλει να κάνει, προχωρά στην παρουσίαση της τελικής έκδοσης που την αποκαλεί «Iconic Edition» και έχει κάμποσα στοιχεία- λεπτομέρειες από το αρχικό μοντέλο του 1998. Ως βάση, χρησιμοποιείται η κορυφαία έκδοση του μοντέλου με τον 5κύλινδρο κινητήρα των 2,5 λίτρων, το ΤΤ RS.

Advertisement

Φυσικά η απόδοση έχει διατηρηθεί και ο κινητήρας των 2,5 λίτρων, εμφανίζεται και στην Iconic Edition με 400 ίππους και μέγιστη τιμή ροπής τα 480 Nm. Μέσω του S Tronic αυτόματου κιβωτίου 7 σχέσεων με διπλό συμπλέκτη και της quattro τετρακίνησης, το μοντέλο εμφανίζει και εξαιρετικές επιδόσεις στο δρόμο. Η Audi, για το TT RS Coupe «Iconic Edition» προσφέρει ειδικό φινίρισμα βαφής Nardograu, με κάποια στοιχεία σε μαύρο χρώμα για να κάνουν αντίθεση.

Οι τροχοί 20 ιντσών με επτά ακτίνες είναι αποκλειστικά για την Iconic Edition, ενώ επιπρόσθετα η περιορισμένης παραγωγής έκδοση, εφοδιάζεται με το body kit που περιλαμβάνει τα αεροδυναμικά βοηθήματα, τα οποία διακρίνονται στις φωτογραφίες. Το εσωτερικό του TT RS Coupe Iconic Edition είναι σκούρο, ενώ όπως και με τη σχεδίαση του αμαξώματος, ένας συνδυασμός γκρι και μαύρου δίνει τον τόνο και εδώ, με ορισμένες κίτρινες λεπτομέρειες να κάνουν πιο έντονη αντίθεση.

Advertisement

Το μοντέλο είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία, αρχής γενομένης από την αγορά της Γερμανίας, όπου η τιμή του είναι προσδιορισμένη στα 113.050 ευρώ. ΟΙ παραδόσεις στους πρώτους πελάτες, αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2023.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι κινητήρα θα έχουν τα νέα Audi RS;
Δοκιμή: Audi Q5 40 TDI Hybrid Quattro S Tronic
Ο KITT έγινε 40 ετών (+video)