Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Audi RS Q8: Ένα SUV με καρδιά RS

Ελλάδα 7:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi RS Q8: Ένα SUV με καρδιά RS

ΝΕΑ

Audi RS Q8: Ένα SUV με καρδιά RS

ΝΕΑ

Η «μάχη» των γρήγορων SUV ή Crossover συνεχίζεται. Αυτή τη φόρα είναι η Audi που «χτυπά» με το RS Q8 το οποίο έχει υβριδικό σύστημα με κινητήρα V8, ηλεκτροκινητήρα και εξελιγμένη τετρακίνηση Quattro.

Advertisement
Advertisement

 

Η Audi δεν εγκαταλείπει τα γρήγορα αυτοκίνητα. Τα προσαρμόζει στα «θέλω» των καταναλωτών και τα «πρέπει» της αγοράς και αυτό το αποδεικνύει με τα μοντέλα που έχουν το σήμα RS. Το RS 6 Avant επιστρέφει και το RS 4 φαίνεται στον ορίζοντα. Για να ενισχύσει παραπάνω την επίθεσή της στις μάρκες AMG και M, η Audi παρουσίασε το RS Q8.

Advertisement
Advertisement

Συνήθως, όταν οι κατασκευαστές βάζουν ένα μεγάλο κινητήρα σε ένα sedan, hatchback ή station wagon, προσαρμόζουν την ανάρτηση, τα φρένα και το πλαίσιο. Η δημιουργία ενός γρήγορου SUV είναι ένα άλλο θέμα. Εδώ η Audi δούλεψε και κάθε κομμάτι του RS Q8 είναι μοναδικό. Εξωτερικά είναι τολμηρό, τα εμπρός και πίσω φτερά είναι μεγαλύτερα και η «μάσκα» σε σχήμα κηρήθρας ξεχωρίζει και δίνει την οπτική ταυτότητα. Το εσωτερικό ακολουθεί το ίδιο sport μοτίβο, ειδικά αν επιλέξετε τα καθίσματα RS που είναι επενδυμένα με δέρμα Valcona (και αυτά έχει σχήμα κηρήθρας και συνεχίζει το σχεδιαστικό θέμα στο εσωτερικό με το σήμα RS ανάγλυφο στην πλάτη τους).

Τα μυστικά της κατασκευής «κρύβονται» κάτω από το καπό και έχουν την μορφή ενός μοτέρ 4.000 κ.εκ. twin-turbo V8 που συνεργάζεται με ένα 48volt ήπιο-υβριδικό σύστημα. Αποδίδει 591 ίππους (0-100 σε 3,8 δευτερόλεπτα) και συνεργάζεται με ένα οκτατάχυτο αυτόματο κιβωτίου ταχυτήτων, που μεταδίδει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς. Συνήθως, το σύστημα quattro στέλνει το 60% της κίνησης στους πίσω τροχούς και το 40% προς τα εμπρός, (αντιδρά σαν πισωκίνητο). Ωστόσο, το σύστημα μπορεί να στείλει μέχρι και το 85% της δύναμης προς τα πίσω ή έως και 70% στους εμπρός τροχούς, εάν το απαιτούν οι συνθήκες. Βέβαια ο οδηγός μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα με ένα κουμπί και να επιβάλει την δική του κατανομή της δύναμης. Το πακέτο συμπληρώνουν η ενεργητική αερανάρτηση, η τετραδιεύθυνση, οι ενεργές αντιστρεπτικές ράβδοι, το torque vectoring και τα κεραμικά φρένα.

Advertisement

Αν η πρώτη σας επιλογή ήταν το RS 6, δείτε και το RS Q8 ίσως σας αλλάξει γνώμη.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Audi RS Q8: O νέος “βασιλιάς” του Nurburgring (video)

Νέο Audi RS4 Avant με 450 ίππους (+video)

Με 400 άλογα τα νέα Audi RS Q3 & Q3 Sportback

Advertisement