Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Audi Q6 E-Tron από το 2023

Ελλάδα 20:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi Q6 E-Tron από το 2023

Mobility

Audi Q6 E-Tron από το 2023

Mobility

Η «ηλεκτρική επίθεση» της Audi θα έχει κι άλλες προτάσεις στο άμεσο μέλλον, με τους ανθρώπους της εταιρείας από το Ingolstadt να ετοιμάζουν ένα ακόμα SUV που θα είναι το ηλεκτρικό αντίστοιχο του Q5.

Advertisement
Advertisement

Η αλήθεια είναι πως με την ιδιαιτερότητά του αυτή, θα μπορούσε να ονομαστεί και Audi Q5 E-Tron το μοντέλο που θα τοποθετείται πάνω από το πρόσφατα παρουσιασθέν Q4.

Με την πρώτη ματιά, το Q6 φαίνεται πολύ δυναμικό με χαρακτηριστικές γραμμές αμαξώματος για μοντέλο της Audi αλλά με ένα «προσγειωμένο» τρόπο, χωρίς αισθητικές «ακρότητες» που θα μπορούσαν να δικαιολογηθούν από την ηλεκτρική του υπόσταση. Η «κλειστή» μάσκα εμπρός, με μεγάλους αεραγωγούς στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα και προβολείς LED matrix, δίνουν το στίγμα της ιδιαίτερης αυτής πρότασης από την Audi. Η οροφή που χαμηλώνει στο πίσω μέρος, εντείνει το δυναμισμό του σχήματος σημαντικά, κάτι που ενισχύεται και από την ύπαρξη του διαχύτη έτσι όπως το έχουμε δει και στα υπόλοιπα μοντέλα της οικογένειας e-tron. Ιδιαίτερα σημαντική για το συνολικό προφίλ του αυτοκινήτου, είναι η έμφαση στα ανακυκλωμένα υλικά και τα δέρματα vegan που θα επενδύουν όλη την καμπίνα του Q6, στην καμπίνα του οποίου το κυρίαρχο συναίσθημα είναι αυτό της ευρυχωρίας για την οποία φροντίζει η νέα πλατφόρμα των ηλεκτρικών της Audi που αφήνει πολλά περιθώρια για εκμετάλλευση του διαθέσιμου χώρου προς όφελος των επιβατών.

Advertisement
Advertisement

Όπως και σε άλλα νέα Audi, στα χαρακτηριστικά του διακρίνεται το ψηφιακό σύμπλεγμα οργάνων με μια οθόνη προβολής επαυξημένης πραγματικότητας, MIB οθόνες αφής OLED 3 με απτική ανάδραση, δυναμικός φωτισμός περιβάλλοντος και προαιρετικοί ψηφιακοί καθρέπτες- αντί των παραδοσιακών πλευρικών. Το Q6 θα βασιστεί στην κορυφαία πλατφόρμα (PPE) του Volkswagen Group που έχει αναπτυχθεί από κοινού με την Porsche και μέσα στα χαρακτηριστικά της είναι η δυνατότητα ταχύτατης φόρτισης της μπαταρίας των 100 kWh σε φορτιστή DC έως και 270 kW που θα επιτρέπει τη φόρτιση από το 5 στο 80% μέσα σε 25 λεπτά της ώρας. Σε ότι αφορά στις επιδόσεις του μοντέλου, περιμένουμε μια τιμή ισχύος κοντά στους 500 ίππους με αυτονομία που θα ξεπερνά τα 700 χιλιόμετρα και δυνατότητα επιτάχυνσης από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο μικρότερο των 4,0 δευτερολέπτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το ηλεκτρικό Audi RS e-tron GT κοντράρει την BMW M5 CS (video)
Audi A9 e-tron: H ηλεκτρική ναυαρχίδα
Δοκιμή: Audi Q2 1.5 TFSI 150 PS S tronic

Advertisement

 

 

Advertisement

 

 

 

Advertisement