Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Audi S8: επιδόσεις supercar και πολυτέλεια λιμουζίνας (+video)

Ελλάδα 0:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi S8: επιδόσεις supercar και πολυτέλεια λιμουζίνας (+video)

ΝΕΑ

Audi S8: επιδόσεις supercar και πολυτέλεια λιμουζίνας (+video)

ΝΕΑ

Η νέα γενιά του Audi A8 αποτελεί μια από τις κορυφαίες εκφράσεις πολυτέλειας σε τέσσερις τροχούς και τώρα η έκδοση S8 προσθέτει σε αυτό και επιδόσεις που κόβουν την ανάσα

Advertisement
Advertisement

Μιλάμε για ένα αυτοκίνητο που ξεπερνά σε βάρος τους δύο τόνους αλλά όμως κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,8’’ και σίγουρα θα μπορούσε να ανεβάσει την βελόνα του ταχυμέτρου πολύ ψηλότερα από τα 250 χλμ./ώρα της ηλεκτρονικά περιορισμένης τελικής.

Αναμφίβολα λοιπόν το S8 είναι διαολεμένα γρήγορο και αυτό οφείλεται στον ήπιο υβριδικό V8 twin-turbo των 4.0λίτρων με 570 ίππους και περισσότερα από 81 χλγμ. ροπής. Φυσικά η μετάδοση γίνεται μέσω της τετρακίνησης Quattro η οποία όμως για την περίσταση έχει πίσω ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Επιπλέον η δυναμική συμπεριφορά του S8 ενισχύεται από σύστημα τετραδιεύθυνσης αλλά και ενεργητικά ελεγχόμενη ανάρτηση. Το οξύμωρο πάντως είναι πως όλο το παραπάνω πακέτο δυναμικών ικανοτήτων αφορά ένα αυτοκίνητο που πιθανότατα το περισσότερο διάστημα δεν θα οδηγείται από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη του αλλά από τον σοφέρ του.

Advertisement
Advertisement

Σε ότι αφορά το κομμάτι της πολυτέλειας σημειώστε πως η εξαιρετική ηχομόνωση συνεπικουρείται από σύστημα ενεργής ακύρωσης θορύβου ενώ για στη μείωση των κραδασμών συμβάλουν οι ενεργές βάσεις κινητήρα. Το S8 θα προσφέρεται τόσο με το κανονικό όσο και με το επιμηκυμένο μεταξόνιο έχοντας βέβαια και στις δύο περιπτώσεις εξαιρετική ευρυχωρία για τους πίσω επιβάτες.

Σε αυτούς άλλωστε απευθύνονται και πολλές από τις προσφερόμενες ανέσεις και τα gadget που συνοδεύουν το S8 όπως για παράδειγμα το αποσπώμενο tablet στο πίσω μέρος μέσω του οποίου μπορεί να πραγματοποιηθεί ο έλεγχος πολλών συστημάτων του αυτοκινήτου. Επίσης πίσω υπάρχει ψυγείο αλλά και ανάκλιντρο για τα πόδια με λειτουργία μασάζ.

Advertisement