Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Audi Grand Sphere concept: Η καμπίνα του μέλλοντος

Ελλάδα 7:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi Grand Sphere concept: Η καμπίνα του μέλλοντος

ΝΕΑ

Audi Grand Sphere concept: Η καμπίνα του μέλλοντος

ΝΕΑ

Σκοπός της Audi είναι η μετακίνησή σας να γίνεται εντός μιας ζεστής και φιλόξενης καμπίνας, με όλα τα κομφόρ.

Advertisement
Advertisement

Η αλλαγή της αυτοκίνησης (στροφή προς τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα) έχει ως συνέπεια και στις ριζικές αλλαγές  στο τμήμα της σχεδίασης. Δεν χρειάζεται να καταλαμβάνει χώρο -στο εμπρός τμήμα- κάποιος τεράστιος εσωτερικής καύσης κινητήρας ή δεν χρειάζεται το κλασικό τούνελ, που βρίσκει τη θέση του το παραδοσιακό κιβώτιο ταχυτήτων.

Τα ηλεκτρικά μοντέλα σχεδιάζονται, δίνοντας έμφαση στην ευρυχωρία και την πρακτικότητα.

Ένα παράδειγμα είναι το πρωτότυπο της Audi, το οποίο φέρει την ονομασία Grand Sphere. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα Audi A7 Sportback του… μέλλοντος, δηλαδή ένα μέλλον δίχως βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες.

Advertisement
Advertisement

Γι’ αυτό και το καπό του concept είναι τόσο μικρές διαστάσεις, γιατί απλά δεν χρειάζεται να “κρύψουν” κάποιον θερμικό κινητήρα. Ανταυτού, μπορούν να μεγαλώσουν το μεταξόνιο, κερδίζοντας σημαντικό χώρο από την καμπίνα.

Advertisement

Το Audi Grand Sphere concept -παραδόξως- φέρνει τιμόνι με φουτουριστικές γραμμές, ωστόσο η αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4 είναι σίγουρα ένα από τα ατού του μεγάλου πρωτότυπου μοντέλου. Αυτό σημαίνει ότι το αυτοκίνητο βρίσκεται ένα βήμα πριν την απόλυτη αυτονομία.

Advertisement

Η καμπίνα -η οποία αποκαλύπτεται με το άνοιγμα των αντικριστών θυρών- μπορεί να χαρακτηριστεί ως το καθιστικό ενός πολυτελούς διαμερίσματος. Από τις θέσεις των καθισμάτων και το ψεύτικο (προφανώς) φυτό μέχρι και τα ποτήρια για να… απολαύσετε το ποτό σας, δείχνει ότι η εταιρεία δεν επιθυμεί να χρησιμοποιείται το αυτοκίνητο απλά ως εργαλείο μετακίνησης. Σκοπός του πρωτότυπου είναι η μετακίνησή σας να γίνεται μέσα σε μια φιλόξενη και ζεστή ατμόσφαιρα.

Το Audi Grand Sphere concept θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Audi: Με τρία νέα ηλεκτρικά στο Μόναχο (+video)
Στην Ελλάδα τα Audi Q3 TFSI e & Sportback (+τιμές)
Audi A6 e-tron concept: Κομψό και δυναμικό (video)

Advertisement