Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Audi: Ο V6 TDI θα καίει και φυτικά έλαια

Ελλάδα 7:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi: Ο V6 TDI θα καίει και φυτικά έλαια

ΝΕΑ

Audi: Ο V6 TDI θα καίει και φυτικά έλαια

ΝΕΑ

Με στόχο τον περαιτέρω περιορισμό των εκπομπών ρύπων, η Audi κάνει και τον V6 TDI των 3,0 λίτρων της συμβατό με τη χρήση καυσίμου που θα περιλαμβάνει επεξεργασμένα φυτικά έλαια.

Advertisement
Advertisement

Η Audi το έχει κάνει ήδη στους 4κύλινδρους TDI της και τώρα προχωρά την τροποποίηση και για τον 3λιτρο V6 diesel κινητήρα της.

Η αλλαγή αυτή, γίνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας της εταιρείας να γίνει κλιματικά ουδέτερη έως το 2050, ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως η Audi το τελευταίο μοντέλο της με κινητήρα εσωτερικής καύσης θα το κυκλοφορήσει το 2033. Η τροποποιημένη εκδοχή του V6, θα αφορά συγκεκριμένα μοντέλα τα οποία πλέον θα μπορούν να χρησιμοποιούν καύσιμο με επεξεργασμένο φυτικό λάδι στη σύστασή του.

Advertisement
Advertisement

Από τα μέσα Φεβρουαρίου τα Audi με κινητήρες V6 TDI με απόδοση έως και την κορυφαία διαθέσιμη του συγκεκριμένου κινητήρα (282 ίππους) θα μπορούν να κινούνται με το επεξεργασμένο αυτό καύσιμο. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα A4, A5, A6, A7, A8, καθώς και τα SUV Q7 και Q8. Από τις αρχές Μαρτίου, θα είναι διαθέσιμο και το αντίστοιχο Q5.

Κάθε Audi συμβατό με το συγκεκριμένο επεξεργασμένο καύσιμο, θα μπορεί να αναγνωριστεί από ένα αυτοκόλλητο XTL στο πορτάκι για τον ανεφοδιασμό του αυτοκινήτου. Η Audi ισχυρίζεται ότι η λειτουργία του κινητήρα με το συγκεκριμένο καύσιμο, μπορεί να μειώσει τις εκπομπές CO2 από 70 έως και 95% σε σύγκριση με το diesel που παράγεται από κοινά καύσιμα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Skoda Octavia Sports Wagon Scout 2.0 TDI
Δοκιμή: Audi Q5 40 TDI Hybrid Quattro S Tronic
To κορυφαίας πολυτέλειας και άνεσης σαλόνι του Audi Q4 e-tron

 

Advertisement

 

 

 

Advertisement