Live Κίνηση
Περισσότερα
AUDI 2022

To κορυφαίας πολυτέλειας και άνεσης σαλόνι του Audi Q4 e-tron

Ελλάδα 3:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To κορυφαίας πολυτέλειας και άνεσης σαλόνι του Audi Q4 e-tron

AUDI 2022

To κορυφαίας πολυτέλειας και άνεσης σαλόνι του Audi Q4 e-tron

AUDI 2022

Με μοναδικές τεχνολογικές εφαρμογές και ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στην ηλεκτροκίνηση, το νέο Audi Q4 e-tron δεν ξεφεύγει από την παράδοση της εταιρίας στο να προσφέρει μοναδικής ποιότητας και τεχνολογικών εφαρμογών σαλόνι όπου κυριαρχεί η πολυτέλεια και η εξαιρετική ποιότητα κατασκευής.

Advertisement
Advertisement

H Αudi κάνει αισθητή την παρουσία της στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης, έχοντας ήδη παρουσιάσει κορυφαίας τεχνολογίας μοντέλα στο πάνω άκρο της αγοράς και τώρα, με το Q4 e-tron φέρνει την τεχνογνωσία της σε ένα πιο προσιτό για το ευρύ κοινό compact SUV. 

Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που εντυπωσιάζει με την πολύ μοντέρνα σχεδίαση και την premium αίσθηση σε ποιότητα και ανέσεις, τα οποία συνδυάζει με ένα κορυφαίο ηλεκτρικό υπόβαθρο και ένα σπορ οδηγικό χαρακτήρα που πάντα χαρακτήριζε τα αυτοκίνητα της Audi.

H πολύ ιδιαίτερη εμφάνιση του νέου Q4 e-tron αποτελεί τον βασικό πυλώνα της πρότασης της Audi, πάνω στο οποίο η γερμανική εταιρία έχει δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο που ξεχειλίζει από πρακτικότητα, ανέσεις για πέντε επιβάτες και μοναδικής πολυτέλειας σαλόνι.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Q4 e-tron βασίζεται στην αρθρωτή ηλεκτρική πλατφόρμα ΜΕΒ του γερμανικού γκρουπ, κάτι που υπόσχεται μεγάλους χώρους και κορυφαίες τεχνολογικές επιλογές. Με μήκος που φθάνει στα 4.590 μέτρα και πλάτος τα 1.865 χιλιοστά, το Q4 e-tron, μπορεί να υποστηρίξει χώρους και ανέσεις που αγγίζουν τα δεδομένα μεγαλύτερων κατηγοριών.

Με μπροστινό πρόβολο μόλις 86 εκατοστά, το 2,76 μέτρων μεταξόνιο εξασφαλίζει εσωτερικό μήκους 1,83 μέτρων, αντίστοιχο με ένα μεγάλο SUV. Το μεγάλο άνοιγμα των θυρών αυξάνει την πρακτικότητα και την ευκολία πρόσβασης στα πίσω καθίσματα, τα οποία είναι τοποθετημένα επτά εκατοστά ψηλότερα από τα εμπρός, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερα ευχάριστο περιβάλλον για τους πίσω επιβάτες.

Advertisement

Οι τελευταίοι  έχουν μεγάλη επάρκεια χώρων για τα πόδια και τα κεφάλια τους, χάρη στο μεγάλο μεταξόνιο αλλά και την απουσία κεντρικού τούνελ που εξασφαλίζει η ενσωμάτωση της ηλεκτροκίνησης και η απουσία συμβατικών μηχανικών μερών.

Οι χώροι για μικροαντικείμενα στο σαλόνι είναι ιδιαίτερα πλούσιοι, φθάνοντας συνολικά έως τα 24,8 λίτρα. Μάλιστα για πρώτη φορά μεγάλα μπουκάλια ενός λίτρου μπορούν να αποθηκευτούν στις πρακτικές θήκες στις πόρτες, βελτιώνοντας σημαντικά την πρακτικότητα και την άνεση που απολαμβάνουν οι επιβάτες.

Advertisement

Πέρα από την κορυφαία άνεση και ευρυχωρία, το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του νέου Q4 είναι το υπερπλήρες πακέτο σύγχρονων ψηφιακών τεχνολογιών για την ενημέρωση και την διασύνδεση του οδηγού και των επιβατών.

Το νέο Q4 e-tron διαθέτει τη μοναδική σε σύλληψη συστοιχία ηλεκτρονικών συστημάτων χειρισμού και διασύνδεσης το οποίο εκτείνεται σε τέσσερα επίπεδα: το Audi Virtual Cockpit, την κεντρική οθόνη αφής ΜΜΙ, τον φωνητικό έλεγχο και το προαιρετικό head-up display.

Advertisement

Το τελευταίο, προβάλλει σημαντικές πληροφορίες σε δύο επίπεδα, ένα ρεαλιστικό και ένα επαυξημένης πραγματικότητας, σε μία μοναδική τρισδιάστατη εμπειρία η οποία αυξάνει την ασφάλεια αλλά και την άνεση του οδηγού στην διαχείριση των πληροφοριών που του παρέχονται από το αυτοκίνητο.

Οι οδηγίες πλοήγησης παρουσιάζονται σε φυσική απόσταση περίπου δέκα μέτρων από το παρμπρίζ, σε μια διαγώνιο περίπου 70 ιντσών, με αιωρούμενα βέλη που δυναμικά επισημαίνουν το επόμενο σημείο δράσης στη διαδρομή. Πιο κοντά στον οδηγό εμφανίζονται η ταχύτητα, οι πινακίδες κυκλοφορίας, τα συστήματα υποβοήθησης.

Ένα ακόμα μοναδικό χαρακτηριστικό του Q4 e-tron είναι το νέας σχεδίασης τιμόνι, με δύο διπλές ακτίνες, το οποίο διαθέτει και επιφάνειες αφής με εμφάνιση με premium εμφάνιση σε γυαλιστερό μαύρο.

Οι επιφάνειες αυτές είναι φωτιζόμενες και διαθέτουν απτική ανάδραση, ενώ μπορούν να λειτουργούν όχι μόνο με την πίεση αλλά και με την σάρωση, για πλοήγηση μέσα στα μενού του συστήματος πολυμέσων, όπως και στα smartphones.

Το σύστημα αυτό με τους διακόπτες στο τιμόνι έρχεται να αυξήσει ακόμα περισσότερο την πρακτικότητα και την ευκολία στην διαχείριση του συστήματος πολυμέσων, προσδίδοντας έναν πολύ μοντέρνο και φουτουριστικό χαρακτήρα στο σαλόνι του αυτοκινήτου και τον χειρισμό του από τον οδηγό.

Πέρα από όλα αυτά υπάρχει ένα σύνθετο σύστημα πληροφόρησης του οδηγού, με πίνακα οργάνων 12,5 ιντσών και μεγάλο οθόνη αφής στο σύστημα Infontaimnent. Πρόκειται για το σύστημα ΜΜΙ τελευταίας γενιάς, με δεκάδες δυνατότητες ψηφιακής διασύνδεσης των επιβατών και με πολλές σύγχρονες λειτουργίες, όπως για παράδειγμα η φωνητική ενεργοποίηση.

Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί η μεγάλη παράδοση της Audi στην δημιουργία των πιο εκλεπτυσμένων και ποιοτικών σαλονιών στην premium κατηγορία, συνδυάζοντας ιδανικά την πολύ μοντέρνα σχεδίαση, με εξαιρετικής ποιότητας υλικά και μία διάχυτη αίσθηση πολυτέλειας ξεπερνά τα όρια της κατηγορίας, και φέρνει την Audi ως πρωταγωνιστή και στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι επιδόσεις του νέου Audi Q4 e-tron
Τα high-end συστήματα του νέου Audi Q4 e-tron
Τα συστήματα ασφαλείας του νέου Audi Q4 e-tron