Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Audi connect: Το νέο Audi RS 3 σας κρατάει… συνδεδεμένους

Ελλάδα 13:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi connect: Το νέο Audi RS 3 σας κρατάει… συνδεδεμένους

ΝΕΑ

Audi connect: Το νέο Audi RS 3 σας κρατάει… συνδεδεμένους

ΝΕΑ

Το νέο Audi RS 3 προσφέρει έναν άκρως εκφραστικό εξωτερικό σχεδιασμό και μια εσωτερική ατμόσφαιρα αγωνιστικού χαρακτήρα, ενώ με το προηγμένο σύστημα infotainment βρίσκεστε πάντα σε επαφή με τον “έξω” κόσμο.

Advertisement
Advertisement

Το “πιλοτήριο” του νέου Audi RS 3 περιλαμβάνει οθόνες υψηλής ανάλυσης, νέα γραφικά, καθώς και στοιχεία που συναντά κανείς σε αγωνιστικά αυτοκίνητα. Παρόλο τον διττό χαρακτήρα του RS 3 (πόλη – πίστα), ο χρήστης πρέπει να παραμένει ενημερωμένος και συνδεδεμένος με τον κόσμο. Παράλληλα, να παρέχονται ευκολίες τόσο κατά την οδήγηση όσο και για την ψυχαγωγία του.

Αρχικά, πίσω από το τιμόνι υπάρχει η στάνταρ εντυπωσιακή οθόνη 12,3 ιντσών, Virtual Cockpit Plus, η οποία λειτουργεί ως πίνακας οργάνων και μπορεί να εξατομικευτεί, ανάλογα με το ποιες πραγματικά μετρήσεις και στοιχεία θέλει να παρακολουθεί ο οδηγός.

Advertisement
Advertisement

Εμφανίζει τις τιμές rpms με τη μορφή ραβδόγραμμων και προβάλλει ισχύ και ροπή ως ποσοστά. Προαιρετικά, η οθόνη rpm είναι διαθέσιμη στη νέα σχεδίαση “RS Runway”. Σε αυτήν την περίπτωση, οι τιμές εμφανίζονται στην αντίθετη κατεύθυνση με τρόπο που μοιάζει οπτικά με διάδρομο αεροπλάνου – την υψηλότερη ταχύτητα στο προσκήνιο και τη χαμηλότερη ταχύτητα στο βάθος. Επιπλέον, το Audi virtual cockpit plus περιλαμβάνει οθόνες για g-force, χρόνους γύρου και επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα, 0-200 χλμ./ώρα, τέταρτο μιλίου και όγδοο μιλίου.

Η ειδική RS ένδειξη αλλαγής ταχύτητας αναβοσβήνει στη λειτουργία χειροκίνητης μετάδοσης, αλλάζει την οθόνη rpm από πράσινο σε κίτρινο σε κόκκινο, αναβοσβήνει με τρόπο όμοιο με αυτόν που χρησιμοποιείται στο Motorsport, για να υποδείξει τον ιδανικό χρόνο αλλαγής ταχύτητας. Η οθόνη αφής 10,1 ιντσών περιλαμβάνει αυτό που αναφέρεται ως “RS Monitor”, το οποίο εμφανίζει τις θερμοκρασίες ψυκτικού, κινητήρα και λαδιού μετάδοσης καθώς και τις πιέσεις των ελαστικών. Παράλληλα, οι πιο σύγχρονοι τρόποι συνδεσιμότητας είναι φυσικά διαθέσιμοι, όπως είναι το Android Auto και το Apple CarPlay, τα οποία λειτουργούν ασύρματα με τα smartphone. Ακόμα, το MMI Navigation plus περιλαμβάνει LTE Advanced και Wi-Fi hotspot υπηρεσίες. Επιπλέον η υπηρεσία Car-2-X διευκολύνει τον οδηγό, όπως παρέχοντας πληροφορίες για χώρους στάθμευσης και φανάρια κυκλοφορίας, καθώς και πληροφορίες πρόβλεψης ροής κυκλοφορίας.

Advertisement

Διατίθεται επίσης για πρώτη φορά για το Audi RS 3 μια οθόνη head-up που προβάλλει σχετικές πληροφορίες στο παρμπρίζ, στο οπτικό πεδίο του οδηγού, συμπεριλαμβανομένης της ένδειξης αλλαγής σχέσης στο κιβώτιο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η εκρηκτική «καρδιά» του νέου Audi RS 3
Audi RS6 e-tron: Πανίσχυρο, ταχύτατο και super άνετο
Αποκάλυψη για το Audi A8 L Horch

 

Advertisement