Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η εκρηκτική «καρδιά» του νέου Audi RS 3

Ελλάδα 3:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η εκρηκτική «καρδιά» του νέου Audi RS 3

ΝΕΑ

Η εκρηκτική «καρδιά» του νέου Audi RS 3

ΝΕΑ

Ο βραβευμένος πεντακύλινδρος κινητήρας 2.5 TFSI με ισχύ 400 PS και ροπή 500 Nm είναι η πηγή τροφοδότησης του νέου Audi RS 3.

Advertisement
Advertisement

Ο 2.5 TFSI που χρησιμοποιεί το νέο RS 3 έχει κερδίσει το βραβείο “International Engine of the Year” εννέα συνεχόμενες φορές. Στην τελευταία του γενιά, ο κινητήρας είναι πιο ισχυρός από ποτέ.

Εκτός της επιτάχυνσης 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,8 δευτερόλεπτα, η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 250 χλμ./ώρα, με τα 280 χλμ./ώρα να διατίθενται ως προαιρετική αναβάθμιση ενώ με το πακέτο RS Dynamic και τα κεραμικά φρένα, η τελική ταχύτητα ανεβαίνει στα 290 χλμ./ώρα.

Αυτό καθιστά το Audi RS 3 το καλύτερο στην κατηγορία του όσον αφορά την επιτάχυνση και την τελική ταχύτητα. Αυτό οφείλεται κυρίως στην αύξηση της ροπής στα 500 Nm, δηλαδή 20 Nm περισσότερο από τον προκάτοχό του, η οποία διατίθεται μεταξύ 2.250 και 5.600 σ.α.λ.

Advertisement
Advertisement

Ως αποτέλεσμα, το Audi RS 3 επιταχύνει ακόμη πιο γρήγορα από χαμηλές στροφές. Επίσης, η μέγιστη ισχύς των 400 PS είναι διαθέσιμη νωρίτερα, από πριν τις 5.600 σ.α.λ. και εκτείνεται σε ένα ευρύ επίπεδο έως 7.000 σ.α.λ.. Μια νέα μονάδα ελέγχου κινητήρα αυξάνει επίσης την ταχύτητα με την οποία όλα τα επιμέρους στοιχεία του κινητήρα επικοινωνούν μεταξύ τους.

Advertisement

Αξίζει να αναφερθεί, ότι για πρώτη φορά το RS 3 εξοπλίζεται και με πρόγραμμα efficiency, όπου με την κατάλληλη ρύθμιση των βαλβίδων, την ενεργοποίηση της λειτουργίας coasting και τον περιορισμό της μέγιστης ροπής και ισχύος στο 80%, μειώνεται η κατανάλωση και η εκπομπή CO2 του κινητήρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Audi RS 3: Δυναμική σχεδίαση με RS βελτιώσεις
Σχεδόν έτοιμο το Audi Q9
Δοκιμή: Audi Q4 40 e-tron

Advertisement