Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Aston Martin ετοιμάζει δύο μοντέλα για το Pebble Beach

Ελλάδα 11:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Aston Martin ετοιμάζει δύο μοντέλα για το Pebble Beach

ΝΕΑ

H Aston Martin ετοιμάζει δύο μοντέλα για το Pebble Beach

ΝΕΑ

Η Aston Martin στο επικείμενο Pebble Beach Concours, που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Αυγούστου, σκοπεύει να παρουσιάσει δύο νέα μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

Κάποιοι από τους επισκέπτες της εκδήλωσης, θα μπορέσουν να καθίσουν στο πιλοτήριο της Valhalla που είναι εμπνευσμένο από την F1 και να οδηγήσουν το DBX 707.

Η βρετανική εταιρεία περιγράφει ένα από αυτά ως ένα όχημα εστιασμένο στις επιδόσεις που προσφέρει «συναίσθημα υψηλών οκτανίων και έντονη οδηγική απόλαυση», ενώ για το δεύτερο ντεμπούτο, αναμένεται να δούμε τη δουλειά του τμήματος Q by Aston Martin που ασχολείται με πολύ εξειδικευμένες κατασκευές. Με το μοντέλο αυτό, η Aston Martin αποτίνει φόρο τιμής στις επιτυχίες της, στον 24ωρο αγώνα του Le Mans.

Advertisement
Advertisement

Οι επισκέπτες της περιοχής VIP του Aston Martin Club 1913 στο Pebble Beach θα μπορούν επίσης να καθίσουν σε ένα αντίγραφο του εσωτερικού της Valhalla, που είναι το πολυαναμενόμενο supercar της μάρκας. Και έχει τη θέση του οδηγού τοποθετημένη στο κέντρο, ενώ το οβάλ τιμόνι ξεχωρίζει ως αισθητική επιλογή. Η Aston Martin σχεδιάζει να φτιάξει μόλις 999 Valhalla, της οποίας οι παραδόσεις είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν το 2024.

Η ισχύς της Valhalla προέρχεται από έναν V8 twin-turbo 4,0 λίτρων και από ένα ζεύγος ηλεκτροκινητήρων, που συνδυαστικά αποδίδουν 937 ίππους και 1.000 Nm. Με τα δεδομένα αυτά, η Aston Martin ανακοινώνει χρόνο μόλις 2,5 δευτερολέπτων για να φτάσει το μοντέλο από στάση στα 100 χλμ./ώρα, ενώ η τελική του ταχύτητα θα είναι 350 χλμ./ώρα. Παράλληλα, οι προσκεκλημένοι στο Aston Martin Club 1913, μπορούν να κάνουν κράτηση για ένα test drive του DBX 707.

Advertisement

Είναι η πιο δυναμική έκδοση του crossover της μάρκας, με τον twin-turbo 4,0 λίτρων V8 κινητήρα να αποδίδει 707 ίππους και 900 Nm ροπής. Οι αλλαγές στον κινητήρα περιλαμβάνουν διαφορετικά turbo σε σχέση με το «τυπικό» DBX και επαναπρογραμματισμό της κεντρικής μονάδας ελέγχου του κινητήρα, νέα εξάτμιση με τέσσερις απολήξεις στο πίσω μέρος. Παράλληλα, το πλαίσιο έχει ενισχυθεί και αλλαγές έχουν τόσο η ανάρτηση, όσο και τα φρένα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Aston Martin Valhalla είναι σχεδόν έτοιμη
Βόμβα: Στην Aston Martin ο Alonso το 2023!
Aston Martin DBX 707: Αυτό είναι το ισχυρότερο SUV