Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ασύλληπτη τιμή για το Hoonitruck του Ken Block (+video)

Ελλάδα 0:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ασύλληπτη τιμή για το Hoonitruck του Ken Block (+video)

ΝΕΑ

Ασύλληπτη τιμή για το Hoonitruck του Ken Block (+video)

ΝΕΑ

Ο Ken Block πουλάει το Ford F-150 με «καρδιά» Ford GT που είχε σαγηνεύσει τα πλήθη στο βουνό Tianmen.

Advertisement
Advertisement

Αφού έληξε την πολυετή συνεργασία του με τη Ford, ο οδηγός αγώνων και μάστερ του ντριφτ, Ken Block, βγάζει στο «σφυρί» οτιδήποτε του… θυμίζει την αμερικανική εταιρεία. Μετά λοιπόν, το εμβληματικό Ford RS200 του 1986 και τα δύο Ford Fiesta ST, σειρά παίρνει το «τερατάκι» που μεγαλουργούσε στα Climbkhana 2 και Gymkhana 10.

Ο λόγος για το Ford-F-150 Hoonitruck του 1977 με τον V6 twin-turbo 3,5 λτ. EcoBoost, που προέρχεται από ένα Ford GT σε προδιαγραφές Le Mans. Υποβληθέν σε σημαντικές τροποποιήσεις το μοτέρ παράγει 914 PS και 952 Nm ροπης, με την κίνηση να μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός σειριακού 6τάχυτου Sadev.

Advertisement
Advertisement

Το custom πακέτο περιλαμβάνει ένα σωληνωτό πλαίσιο, αλουμινένιο αμάξωμα και εμφάνιση παραλλαγής με φινίρισμα σε ματ μαύρο και γκρι. Η επένδυση του πίνακα οργάνων είναι από ανθρακονήματα, ο οδηγός κάθεται σε αγωνιστικά καθίσματα Recaro, ενώ έχει τη δυνατότητα να εκκινήσει από απόσταση το Hoonitruck, μέσω της εφαρμογής FordPass.

Το πανίσχυρο pick-up βγαίνει στο «σφυρί» από την εταιρεία LBI Limited, η προσβλέπει σε μια τιμή πώλησης άνω του ενός εκατομμύριου ευρώ. Οι δυνητικοί ιδιοκτήτες του βέβαια θα εξοπλιστούν δωρεάν με μια μακροσκελή λίστα ανταλλακτικών που περιλαμβάνει ένα σετ ελαστικών, έναν ολοκαίνουριο V6 EcoBoost, πολλές επιλογές εξατομίκευσης του αμαξώματος, αλλά και σύστημα ανάρτησης.

Advertisement

Αφού αποχωριστεί το Hoonitruck, ο Ken Block θα… έχει να θυμάται τις όμορφες στιγμές που έζησε μαζί του. Κορυφαία ίσως είναι η ανάβαση στο βουνό Tianmen (Heaven’s Gate) στην Κίνα, με τις 99 απότομες στροφές.

Θυμηθείτε εδώ την ανάβαση:

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Ford Kuga Plug-in hybrid
«Βασιλιάς» των plug-in υβριδικών το Ford Kuga PHEV
Δοκιμή: Ford Mustang Mach-E