Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Βασιλιάς» των plug-in υβριδικών το Ford Kuga PHEV

Ελλάδα 20:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Βασιλιάς» των plug-in υβριδικών το Ford Kuga PHEV

ΝΕΑ

«Βασιλιάς» των plug-in υβριδικών το Ford Kuga PHEV

ΝΕΑ

Η επαναφορτιζόμενη εκδοχή του Kuga ήταν το κορυφαίο μοντέλο σε πωλήσεις στην κατηγορία του, τον περασμένο Απρίλιο.

Advertisement
Advertisement

Σημαντική διάκριση για την plug-in υβριδική εκδοχή του Ford Kuga. Τον Απρίλιο του 2021, το επαναφορτιζόμενο μοντέλο της αμερικανικής εταιρείας αναδείχτηκε πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο στην κατηγορία του, στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας διεξαγωγής ερευνών Jato Dynamics, που αφορούν 26 χώρες της Ευρώπης, οι συνολικές πωλήσεις του νέου Ford Kuga PHEV έφτασαν τις 4.171 μονάδες καταγράφοντας μία θεαματική αύξηση της τάξης του 495% σε σχέση με εκείνες του περασμένου Απριλίου του 2020.

Η διαφορά του νέου Ford Kuga PHEV από το δεύτερο (Volvo XC40) και τρίτο (Peugeot 3008) σε κατάταξη μοντέλο τον περασμένο μήνα ξεπέρασε τις 370 και 660 μονάδες αντίστοιχα.

Advertisement
Advertisement

Η αρχιτεκτονική του συστήματος κίνησης του νέου Kuga PHEV συνδυάζει έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2.5L που λειτουργεί σύμφωνα με τον κύκλο Atkinson, ηλεκτροκινητήρα, καθώς και μπαταρία ιόντων λιθίου 14,4 kWh. Συνδυαστικά παράγονται 225 PS, με την ηλεκτρική αυτονομία να φτάνει τα 56 km (κατά WLTP).

Αναφορικά με την μεικτή κατανάλωση καυσίμου, αυτή ξεκινά από τα 1,4 lt/100 km,  ενώ οι εκπομπές CO2 δεν υπερβαίνουν τα 32 gr/km, απαλλάσσοντας τον κάτοχο του μοντέλου από την καταβολή τελών κυκλοφορίας.

Advertisement

Η πλήρης φόρτιση της μπαταρίας σε παροχή 230-volt διαρκεί κάτω από 6 ώρες, ενώ ανακτάται ενέργεια και κατά την επιβράδυνση του οχήματος.

Advertisement

Οι οδηγοί μπορούν να επιλέγουν πότε και πώς να αξιοποιούν την ενέργεια της μπαταρίας χρησιμοποιώντας τα προφίλ EV Auto, EV Now, EV Later και EV Charge. Όταν η μπαταρία φτάνει στο κατώτερο επίπεδο φόρτισης, το Kuga αυτόματα επιστρέφει στο πρόγραμμα EV Auto συμπληρώνοντας την ισχύ του βενζινοκινητήρα με υποβοήθηση από τον ηλεκτροκινητήρα.

Το Kuga Plug-In Hybrid είναι διαθέσιμο στη χώρα μας στην πλούσια εξοπλισμένη έκδοση ST-Line X με μηδενικό εταιρικό φόρο και τιμή 45.715 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο γρήγορη είναι η Ford Mustang Mach 1; (video)
Ανοιχτό το ενδεχόμενο για ηλεκτρικό Ford Bronco
Δοκιμή: Ford Mustang Mach-E