Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο Ken Block πουλάει κάποια από τα Hoonicars (VIDEO)

Ελλάδα 8:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Ken Block πουλάει κάποια από τα Hoonicars (VIDEO)

ΝΕΑ

Ο Ken Block πουλάει κάποια από τα Hoonicars (VIDEO)

ΝΕΑ

Κάποια κομμάτια από τη συλλογή του Ken Block είναι έτοιμα για δημοπρασία, μετά και τη λήξη της συνεργασίας του αμερικάνου επιχειρηματία με τη Ford.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για αυτοκίνητα που έγιναν διάσημα μέσα από τα video της σειράς Gymkhana που κυκλοφόρησε ο Ken Block τα τελευταία χρόνια.

Η συνεργασία με τη Ford του Ken Block, έληξε και μαζί της ο αμερικανός επιχειρηματίας, όπως φαίνεται θέλει να «ξεφορτωθεί» κάποια από τα αυτοκίνητα με το blue oval σήμα. Πρόκειται για αυτοκίνητα με τα οποία έκανε κάποια από τα video της σειράς Gymkhana και συγκεκριμένα, από το τρίτο μέρος της σειράς (των 9 επεισοδίων) και μετά. Αυτά τα αυτοκίνητα, τα οποία έχουν συγκεντρώσει συνολικά 200 εκατομμύρια προβολές στο YouTube από το 2010, περιλαμβάνουν τα GYM3, RX43 και ένα εκτενώς βελτιωμένο σε ότι έχει να κάνει με την απόδοσή του Ford RS200 του 1986, γνωστό ως «Dream Car» του Block.

Advertisement
Advertisement

Έτσι λοιπόν, τώρα έχουν όλοι την ευκαιρία να αποκτήσουν ένα από τα «θρυλικά» αυτοκίνητα του Block, με τα οποία ξεσήκωνε τους φίλους του καμένου ελαστικού και της πλαγιολίσθησης. Αξίζει να πούμε για τους ενδιαφερόμενους πως η LBI Limited διαχειρίζεται τη δημοπρασία για τη συλλογή αυτοκινήτων του Ken Block, τα οποία αν θέλει να δει κανείς από κοντά, πρέπει να επισκεφτεί τον εκθεσιακό χώρο της εταιρείας στο Μίτσιγκαν των ΗΠΑ.

2011 Ford Fiesta ST «GYM3»

Advertisement

Από αυτό το Ford Fiesta ST «GYM3» του 2011 ξεκίνησαν όλα. Το μικρό hatchback με το διευρυμένο bodykit και το εμβληματικό βάψιμο, πρωταγωνίστησε στην ταινία του Ken Block, Gymkhana THREE, η οποία έχει συγκεντρώσει 66 εκατομμύρια προβολές στο YouTube. Είναι το πρώτο προϊόν της συνεργασίας του Block με τη Ford που χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή της ταινίας Gymkhana Series. Φυσικά, είναι φτιαγμένο για να εκτελεί τις φιγούρες του Block, οπότε έχει ενισχυμένο πλαίσιο και κινητήρα Olsberg 600 ίππων.

2013 Ford Fiesta ST «RX43»

Advertisement

Πρωταγωνιστώντας στα Gymkhana SIX, EIGHT και Terrakhana, το Ford Fiesta ST «RX43» του 2013 είναι το «όπλο» του Block με το οποίο διέλυσε κυριολεκτικά εκατοντάδες σετ ελαστικών. Έχει φέρει και αυτό πολλά εκατομμύρια views στο youtube, ενώ σε αυτό χρεώνονται και αρκετά ταξίδια εκτός έδρας, μια και από το βραχώδες έδαφος της Γιούτα, η χάρη του «RX43» έχει φτάσει έως και τους δρόμους του Ντουμπάι. Με αυτό ο Block σημείωσε και την πρώτη του νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross, ενώ η καλύτερη στιγμή διασημότητας του αυτοκινήτου, ήταν όταν αντιμετώπισε τον Lewis Hamilton σε αγώνα επιτάχυνσης.

1986 Ford RS200

Advertisement

Το Ford RS200 του 1986 που είχε ο Block, είναι γνωστό ως το «Dream Car» της συλλογής κι όμως, έχει αποφασιστεί η πώλησή του. Είναι μια από τις 200 μονάδες του μοντέλου που είχαν κατασκευαστεί για την αγωνιστική ομολογκασιόν του, προκειμένου να μπορεί να εκπροσωπήσει τη Ford στο Group B του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι. Ο κινητήρας του συγκεκριμένου αποδίδει πάνω από 700 ίππους μετά από εκτενείς επεμβάσεις που έχει δεχτεί από την Hoonigan Racing, στην οποία οφείλονται και όλες οι επεμβάσεις στην εμφάνιση του μοντέλου που θεωρείται εμβληματικό στην ιστορία της Ford.

Διαβάστε ακόμα:
Πωλείται το Subaru WRX STi του Ken Block (VIDEO)
Ford: Μεγάλες επενδύσεις για τον εξηλεκτρισμό της γκάμας 
Ford Puma: Η καλύτερη επιλογή στην κατηγορία των B-SUV