Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Απόβαση στην Ευρώπη σχεδιάζουν οι Τούρκοι

Ελλάδα 14:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Απόβαση στην Ευρώπη σχεδιάζουν οι Τούρκοι

ΝΕΑ

Απόβαση στην Ευρώπη σχεδιάζουν οι Τούρκοι

ΝΕΑ

Στόχο να κατακτήσουν την Ευρώπη και να παλέψουν στα ίσια με τους Κινέζους έχουν οι Τούρκοι της Togg. Θα τα καταφέρουν;

Advertisement
Advertisement

Η τουρκική νεοσύστατη εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων Togg, θέτει ως στόχο την ευρωπαϊκή επέκτασή της μετά το επιτυχημένο ντεμπούτο της στην εγχώρια αγορά.

Ο διευθύνων σύμβουλος Gurcan Karakas οραματίζεται ότι η Togg θα διεισδύσει πρώτα στη Γερμανία, με τις πωλήσεις του SUV T10X να αναμένεται να ξεκινήσουν μέχρι το τέλος του έτους, ενώ θα ακολουθήσει η είσοδος στη Γαλλία, την Ιταλία, την Ολλανδία και τη Σουηδία, με στόχο έναν στόλο 1 εκατομμυρίου οχημάτων σε όλη την Ευρώπη μέχρι το 2032.

Ο Karakas δείχνει μεγάλη εμπιστοσύνη στο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Togg, το οποίο υπογραμμίζεται από τη σχολαστική ανάλυση της μελλοντικής δυναμικής της αγοράς.

Advertisement
Advertisement

Παρά τη μεγάλη ζήτηση, η Togg παλεύει με περιορισμούς στην παραγωγή, λόγω των παραγγελιών που υπερβαίνουν τη δυναμικότητά της.

Ωστόσο, ο Karakas θεωρεί ότι αυτό αποτελεί απόδειξη της ετοιμότητας της Τουρκίας για την υιοθέτηση των ηλεκτρικών οχημάτων, οδηγώντας τη δέσμευση της Togg να ανταποκριθεί στην εκρηκτική ζήτηση.

Το ταξίδι της Togg εκτυλίσσεται στο πλαίσιο μιας στρατηγικής συνεργασίας που περιλαμβάνει ένα εγχείρημα ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο ενισχύεται από την υποστήριξη βασικών ενδιαφερομένων, όπως η Anadolu Grubu Holding και η BMC Otomotiv Sanayi ve Ticaret.

Advertisement

Ο Karakas υποστηρίζει ότι η ευελιξία της Toggτ ην καθιστά ως έναν μεγάλο ανταγωνιστή έναντι των καθιερωμένων κατεστημένων και των αναδυόμενων κινεζικών ανταγωνιστών.

Επιπλέον, η αρθρωτή πλατφόρμα της Togg βοηθά στην επεκτασιμότητα και την προσαρμοστικότητά της, διευκολύνοντας την ταχεία ανταπόκριση στις απαιτήσεις της αγοράς και τη βελτιστοποίηση του κόστους.

Advertisement

Ο Karakas οραματίζεται ένα μέλλον όπου η κερδοφορία της Togg εξαρτάται από ένα ισορροπημένο μείγμα ψηφιακών υπηρεσιών και πωλήσεων αυτοκινήτων, υποστηριζόμενο από την αυστηρή διαχείριση του κόστους και τη στρατηγική πρόβλεψη για τις εξελίξεις στην αγορά.

Καθώς η Togg θέτει τους στόχους της πέρα από την Ευρώπη, ο Karakas εξετάζει τις μελλοντικές διεξόδους επέκτασης, σταθμίζοντας τις δυνατότητες διείσδυσης στην αγορά των ΗΠΑ και της Ασίας.

Όπως και να έχει οι Τούρκοι κάνουν μεγάλα σχέδια. Μένει να δούμε αν είναι σε θέση να διεκπεραιώσουν σε ένα τοπίο όπου η βιομηχανία αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο θα κοστίζει η τουρκική ηλεκτρική λιμουζίνα;
Ασταμάτητοι οι Τούρκοι φέρνουν και δεύτερο ηλεκτρικό! (+video)
Ο Ερντογάν χαρίζει αυτοκίνητα και στην Ελλάδα βιβλία