Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ασταμάτητοι οι Τούρκοι φέρνουν και δεύτερο ηλεκτρικό! (+video)

Ελλάδα 0:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ασταμάτητοι οι Τούρκοι φέρνουν και δεύτερο ηλεκτρικό! (+video)

ΝΕΑ

Ασταμάτητοι οι Τούρκοι φέρνουν και δεύτερο ηλεκτρικό! (+video)

ΝΕΑ

Η Togg προχωρά κανονικά στα σχέδιά της, επεκτείνοντας την γκάμα της με ένα δεύτερο ηλεκτρικό μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Ο Τούρκος κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων Togg πρόκειται να επεκτείνει τη γκάμα του, παρουσιάζοντας το T10F παράλληλα με το πρώτο του μοντέλο, το T10X SUV.

Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί την εξάπλωση της εταιρείας στην ευρωπαϊκή αγορά, ξεκινώντας στα τέλη του 2024, με στόχο να λανσάρει και τα δύο μοντέλα αρχικά στη Γερμανία, ενώ στη συνέχεια θα επεκταθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Ολλανδία και η Σουηδία.

Η Togg φιλοδοξεί να διαθέτει 1 εκατομμύριο οχήματα σε όλη την Ευρώπη μέχρι το 2032.

Advertisement
Advertisement

Ο διευθύνων σύμβουλος Gurcan Karakas υπογράμμισε την παρουσίαση του T10F ως κομβική στιγμή για την Togg. Αν και δεν έχει γίνει γνωστή συγκεκριμένη τιμή για το T10F, αναμένεται να ευθυγραμμιστεί με το T10X, η οποία κυμαίνεται από 45.000 έως 57.320 ευρώ ανάλογα με τις εκδόσεις.

Το T10F, που παρουσιάστηκε στην έκθεση τεχνολογίας CES στο Λας Βέγκας, ήταν σχεδόν παραγωγής, με πολύ δυναμική σχεδίαση και ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες.

Advertisement

Σε συνεργασία με τον Ιταλό ειδικό στο σχεδιασμό Pininfarina, το σχεδιαστικό στούντιο της Togg δημιούργησε τα T10F και T10X με παρόμοιες σιλουέτες και γραμμές αμαξώματος, προσαρμόζοντας παράλληλα τις γραμμές του fastback για πιο σπορ εμφάνιση.

Το T10F θα είναι διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις, δύο πισωκίνητες και μία τετρακίνητη, προσφέροντας αυτονομία 350 έως 600 χιλιόμετρα για την πισωκίνητη και 530 χιλιόμετρα για την τετρακίνητη, με βάση τις εσωτερικές δοκιμές της εταιρείας σύμφωνα με τις οδηγίες WLTP.

Advertisement

Η έκδοση AWD προσφέρει εντυπωσιακές επιδόσεις με διπλούς ηλεκτροκινητήρες που παράγουν 435 ίππους, εκτοξεύοντας το T10F από τα 0 στα 100 χλμ/ώρα σε 4,6 δευτερόλεπτα. Εν τω μεταξύ, τα μοντέλα με πίσω κίνηση διαθέτουν μονό ηλεκτροκινητήρα 218 ίππων.

Η Togg σχεδιάζει να εξοπλίσει το T10F με μπαταρίες χωρητικότητας από 52,4 έως 88,5 kWh, εξασφαλίζοντας ταχεία φόρτιση από το 20 στο 80% μέσα σε 28 λεπτά και τη δυνατότητα να χρησιμεύει ως εξωτερική πηγή ενέργειας.

Advertisement

Η εταιρεία προσφέρει επιλογές εξοπλισμού V1 ή V2, με το V2 να επιτρέπει προηγμένα αυτόνομα χαρακτηριστικά και συστήματα ασφαλείας.

Η ασφάλεια παραμένει προτεραιότητα για την Togg, καθώς το T10F ενσωματώνει ένα πλαίσιο monocoque από προηγμένο χάλυβα υψηλής αντοχής, σχεδιασμένο για να επιτύχει κορυφαία βαθμολογία ασφαλείας EuroNCAP.

Τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού περιλαμβάνουν έξυπνο προσαρμοζόμενο cruise control, δυνατότητες διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, κάμερες περιμετρικής κάλυψης, συστήματα προειδοποίησης τυφλών σημείων και αυτόματη υποβοήθηση στάθμευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο Ερντογάν χαρίζει αυτοκίνητα και στην Ελλάδα βιβλία
Οι Τούρκοι θέλουν να γεμίσουν την Ευρώπη με οικονομικά αυτοκίνητα
Θα αντέξει στην Ελλάδα το αυτοκίνητο του Ερντογάν;