Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

CUPRA Exponential Impulse: Ατενίζοντας το ψηφιακό μέλλον

Ελλάδα 17:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CUPRA Exponential Impulse: Ατενίζοντας το ψηφιακό μέλλον

ΝΕΑ

CUPRA Exponential Impulse: Ατενίζοντας το ψηφιακό μέλλον

ΝΕΑ

Βρεθήκαμε στο Βερολίνο στην φουτουριστική εκδήλωση CUPRA Exponential Impulse όπου η ισπανική φίρμα έδωσε μια γεύση όλων όσων προετοιμάζει για να αποτυπώσει την ανατρεπτικά δημιουργική φιλοσοφία της σε ένα ψηφιακό μέλλον όπου ο πραγματικός κόσμος θα συναντά την εικονική πραγματικότητα.

Advertisement
Advertisement

Το CUPRA Exponential Impulse αποτέλεσε μέρος των εκδηλώσεων της ισπανικής φίρμας στο πλαίσιο του αγώνα της Formula E που έγινε στην γερμανική πρωτεύουσα και ήταν ο πρώτος επί ευρωπαϊκού εδάφους για το πρωτάθλημα των ηλεκτρικών μονοθεσίων.

Η CUPRA συμμετέχει στο πρωτάθλημα Formula E σε συνεργασία με την αγωνιστική ομάδα ABT ξεκινώντας ένα ακόμα κεφάλαιο στην ήδη τετραετή εμπλοκή της σε θεσμούς μηχανοκίνητου αθλητισμού με ηλεκτρικά οχήματα.

Μια εμπλοκή που ξεκίνησε με το πρωτοποριακό CUPRA Leon e-Racer, που ήταν το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αγωνιστικό Touring Car και με το οποίο η CUPRA συμμετείχε στο πρωτάθλημα ETRC. Η συνέχεια έγινε με το αγωνιστικό ηλεκτρικό off-road για τον θεσμό Extreme E που κατασκεύασε σε συνεργασία με την ABT και πλέον αυτή η συνεργασία συνεχίζεται και στην Formula E.

Advertisement
Advertisement

Cupra-Exponential-Impulse

Κεντρικό θέμα του CUPRA Exponential Impulse αποτέλεσε φυσικά η παγκόσμια πρεμιέρα του εντυπωσιακού Tavascan, του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού coupe SUV και δεύτερου μοντέλου στην ηλεκτρική γκάμα της CUPRA, για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Παράλληλα όμως η CUPRA παρουσίασε και τις τελευταίες εξελίξεις επάνω στα project που ετοιμάζει και τα οποία σε συνδυασμό με την ηλεκτρική της μεταμόρφωση θα βάλουν τις βάσεις και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της σε μια μάρκα με πολλές διαφορετικές εκφράσεις στον πολυδιάστατο κόσμο του μέλλοντος.

Advertisement

Cupra-Exponential-Impulse

Σε αυτό το πλαίσιο παρουσίασε το Exponential Exprerience, μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία που συνδυάζει τον ψηφιακό με τον πραγματικό κόσμο που φιλοδοξεί να ενσωματώσει τις απεριόριστες δυνατότητες των ψηφιακών παιχνιδιών με το συναίσθημα της οδήγησης ενός πραγματικού αυτοκινήτου.

Advertisement

Πρόκειται για μια ιδέα της CUPRA που πλέον έχει φθάσει στο στάδιο της υλοποίησης. Ως βάση έχει χρησιμοποιηθεί το πρωτότυπο CUPRA UrbanRebel Racing στο οποίο ο οδηγός θα φορά ένα σετ γυαλιών VR που θα τον μεταφέρει σε απεριόριστο αριθμό εικονικών ψηφιακών πιστών και κόσμων.

Αυτό λοιπόν που θα βλέπει ο οδηγός θα είναι ψηφιακό αλλά αυτό που θα οδηγεί και θα αισθάνεται θα είναι πραγματικό. Το αυτοκίνητο θα μπορεί να κινείται σε έναν προκαθορισμένο χώρο όμως ο οδηγός θα έχει την αίσθηση πως το οδηγεί στην εικονική διαδρομή που έχει επιλέξει νιώθοντας όμως όλα τα πραγματικά ερεθίσματα, όπως για παράδειγμα την επιτάχυνση από τους 462 PS του UrbanRebel Racing αλλά και τα πλευρικά g καθώς θα στρίβει.

Cupra-Exponential-Impulse

Advertisement

Μια ακόμα έκπληξη της CUPRA στο πλαίσιο του Exponential Impulse ήταν η πρεμιέρα του Metahype. Πρόκειται για τον ψηφιακό κόσμο της ισπανικής φίρμας που «τρέχει» πλέον στο διαδίκτυο στη διεύθυνση www.metahype.com. Το CUPRA Metahype District, είναι το εικονικό ψηφιακό νησί της CUPRA στο οποίο οι χρήστες θα μπορούν μέσω του δικούς τους avatar να επισκεφθούν κάποια από τις πέντε περιοχές που είναι προς το παρόν διαθέσιμες.

Στο CUPRA Plaza οι χρήστες θα μπορούν να συναντηθούν και να συνομιλήσουν, στο CUPRA Racing θα μπορούν να παίξουν στις ειδικά διαμορφωμένες πίστες. Στο CUPRA City Garage θα μπορούν να γνωρίσουν τα μοντέλα της εταιρίας και να ενημερωθούν από ειδικούς, στο CUPRA Hub θα μπορούν να δουν προϊόντα της μπουτίκ της εταιρίας και να συμμετέχουν σε μουσικούς διαγωνισμούς ενώ στο CUPRA Next θα έχουν τη δυνατότητα να δώσουν τις δικές τους ιδέες και προτάσεις συμμετέχοντας έτσι στο σχεδιασμό του CUPRA DarkRebel.

Cupra-Exponential-Impulse

To CUPRA DarkRebel ήταν μια ακόμα από τις αποκαλύψεις-εκπλήξεις της βραδιάς. Πρόκειται για ένα ψηφιακό πρωτότυπο διθέσιο ηλεκτρικό sportscar που αποτυπώνει σε απόλυτο βαθμό την αντισυμβατική σχεδιαστική φιλοσοφία της CUPRA εκμεταλλευόμενο και τις ελευθερίες στη σκέψη και τη δημιουργία που προσφέρει η εικονική πραγματικότητα.

Cupra-Exponential-Impulse

Μέσα στον ψηφιακό κόσμο του Metahype οι χρήστες θα μπορούν μέσω του εικονικού εργαστηρίου Hyper Configurator να προσθέσουν στο DarkRebel τις δικές τους πινελιές δημιουργικότητας και να του δώσουν μια μορφή όσο πιο κοντά στον πραγματικό κόσμο ή όσο πιο κοντά στην φαντασία επιθυμούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To μικρό ηλεκτρικό της Cupra θα λέγεται Raval (+video)
Η CUPRA συνεργάζεται με τη superstar Rosalia
H Cupra ετοιμάζεται για ακόμα μεγαλύτερα ηλεκτρικά