Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η καλύτερη Lamborghini LM002 στον κόσμο

Ελλάδα 12:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η καλύτερη Lamborghini LM002 στον κόσμο

ΝΕΑ

Η καλύτερη Lamborghini LM002 στον κόσμο

ΝΕΑ

Χρειάστηκαν 11 μήνες για την αποκατάσταση του αυτοκινήτου που ήταν το πρώτο SUV της Lamborghini, το οποίο έμεινε στην παραγωγή από το 1986 έως το 1993.

Advertisement
Advertisement

Η Bell Sport & Classic ανέλαβε και έφερε σε πέρας την αποκατάσταση του συγκεκριμένου αυτοκινήτου που μοιάζει να είναι το καλύτερο του είδους αυτή τη στιγμή στον κόσμο. Δεν θα μπορούσε να είναι και αλλιώς, αφού η εταιρεία χρειάστηκε 11 μήνες για να ολοκληρώσει το project, επαναφέροντας την LM002 στην μορφή που είχε όταν κύλησε πρώτη φορά τους τροχούς της από το εργοστάσιο της Lamborghini το 1987.

Advertisement
Advertisement

Είναι το Νο 40 αυτοκίνητο από τα 301 συνολικά που κατασκευάστηκαν από το 1986 έως το 1993 που έμεινε στην παραγωγή. Το μοντέλο που αρχικά είχε σχεδιαστεί μόνο για στρατιωτική χρήση, έχει κινητήρα V12 5,2 λίτρων που προέρχεται από την εξωτική Countach. Το μοτέρ αυτό αποδίδει 450 ίππους και για την εκμετάλλευσή τους υπάρχει ένα απλό 5άρι κιβώτιο ταχυτήτων.

Η LM002 λόγω του macho στυλ της, έχει το ψευδώνυμο «Rambo Lambo» και μάλλον δικαίως. Η συγκεκριμένη αγοράστηκε το 2003 και σταμάτησε να κυκλοφορεί το 2009. Το αμάξωμα είναι βαμμένο σε Blu Acupulco Metallizato, ενώ το δέρμα στην καμπίνα είναι ανοιχτό γκρι. Μια ακόμα στιγμή δημοσιότητας του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, ήταν όταν το οδήγησε ο Stig του Top Gear στο αεροδρόμιο του Dunsfold.

Advertisement

Η Bell Sport & Classic ανέλαβε το αυτοκίνητο το 2019 μετά από μια αποτυχημένη αποκατάσταση από άλλη εταιρεία, η οποία κυριολεκτικά άφησε τα εξαρτήματα του LM002 διάσπαρτα σε πολλά κουτιά. Ο επικεφαλής τεχνικός της εταιρείας, Attilio Romano, είχε όμως την τεχνογνωσία που τον καθιστά ιδανικό για να φέρει σε πέρας το project της αποκατάστασης της LM002 στη μορφή που έχει τώρα.

Advertisement