Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκλεισμένοι για μία ζωή: Ποιοι διάσημοι δεν μπορούν να αγοράσουν Ferrari

Ελλάδα 15:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκλεισμένοι για μία ζωή: Ποιοι διάσημοι δεν μπορούν να αγοράσουν Ferrari

ΝΕΑ

Αποκλεισμένοι για μία ζωή: Ποιοι διάσημοι δεν μπορούν να αγοράσουν Ferrari

ΝΕΑ

Μια Ferrari είναι η πεμπτουσία των supercar, συνώνυμο της δύναμης και του στυλ. Όπου κι αν πάτε, αν είστε πίσω από το τιμόνι αυτοκινήτου από το Μαρανέλο, τα κεφάλια όλων θα γυρίσουν. Κάποιοι διάσημοι ανακάλυψαν με σκληρό τρόπο ότι χρειάζονται πολλά περισσότερα από χρήματα και φήμη για να έχουν μία Ferrari.

Advertisement
Advertisement

Από αθλητές παγκόσμιας κλάσης μέχρι τους πρωταγωνιστές του Hollywood, πολλοί από τους πλουσιότερους και πιο διάσημους στον κόσμο έχουν τουλάχιστον μία Ferrari στο γκαράζ τους. Την ίδια στιγμή, υπάρχουν πολλοί που ενώ έχουν τα χρήματα η Scuderia δεν τους θέλει για πελάτες της.

Τι χρειάζεται για να γίνετε… πελάτης της Ferrari

Τελικά η απλή απάντηση: «Χρήματα» δεν είναι αρκετή. Λέγεται πως η Ferrari είναι πολύ επιλεκτική όσον αφορά τους πελάτες της και ιδιαίτερα για τα μοντέλα που παράγονται σε περιορισμένο αριθμό και είναι εξαιρετικά περιζήτητα σε όλο τον κόσμο.

Advertisement
Advertisement

Ένας πιθανός πελάτης της Ferrari ελέγχεται για τη δημόσια εικόνα του, τη σχέση του με τη μάρκα, την ικανότητά του να διατηρεί το αυτοκίνητο και τέλος, την ικανότητά του να αγοράζει περισσότερα μοντέλα στο μέλλον. Έτσι, για τη Ferrari λένε πως έχει μια περιβόητη «μαύρη λίστα» διασημοτήτων, πολιτικών και αθλητών που, παρά τα χρήματα και τη φήμη τους, δεν επιτρέπεται να αγοράζουν τα αυτοκίνητά της.

Advertisement

Πάντως αν κάποιος από αυτούς θέλει, μπορεί να αποκτήσει μία Ferrari όσο ιδιαίτερη ή μοναδική και αν είναι, μέσω εμπόρου, μέσω εταιρίας ή και να την νοικιάσει. Ή μπορεί να αγοράσει ένα άλλο Hypercar. Βλέπετε όταν υπάρχουν χρήματα οι λύσεις βρίσκονται.

Οι απαγορευμένοι

Ο Tyga και η… δεν πληρώνω στάση του

Advertisement

Ο Micheal Ray Stevenson, γνωστός με το… καλλιτεχνικό του όνομα Tyga, είναι Αμερικανός ράπερ, που αγόρασε (σύμφωνα το TMZ, ψηφιακό ταμπλόιντ του Hollywood) μία Ferrari 458 Spider το 2016. Ωστόσο, ο 32χρονος σταμάτησε να πληρώνει το leasing και έτσι το αυτοκίνητο κατασχέθηκε. Σύμφωνα με την επίσημη αντιπροσωπεία, ο ράπερ τους χρωστούσε ακόμα περίπου 45.000 δολάρια αλλά δεν ήθελε να πληρώσει ούτε cent. Η Ferrari έκανε μήνυση στον «Tyga» για να διεκδικήσει τα χρήματα, συμπεριλαμβανομένων των νομικών εξόδων και των τόκων. Αν και πήρε τα χρήματα, η κακή δημοσιότητα και μόνο στο όνομα της Ferrari, εξασφάλισε ότι ο καλλιτέχνης δεν θεωρείτε ιδανικός πελάτης της.

Deadmau5: Από Ferrari «Purrari»

Η Ferrari, όπως και πολλές άλλες εταιρίες κατασκευής σπορ αυτοκινήτων, περιορίζουν τους πελάτες τους για το τι μπορούν να κάνουν αφού αγοράσουν τα αυτοκίνητά τους. Φυσικά δεν αντιμετωπίζουν πολύ ευγενικά τις ακραίες αλλαγές. Έτσι, όταν ο Καναδός μουσικός παραγωγός «Deadmau5» επέλεξε να διακοσμήσει την 458 Italia του με μπλε βινύλιο και με την «Nyan Cat» ως φόρο τιμής στο διαδικτυακό meme και σύμβολό του, η Ferrari απλά δεν ήταν ευχαριστημένη.

Advertisement

Ο Joel Thomas Zimmerman (όπως είναι το όνομά του) δεν έμεινε εκεί άλλαξε το logo ακόμη και τα πατάκια της Ferrari την οποία ονόμασε «Purrari». Η Ferrari του έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας και απαίτησε μέσω του αντιπροσώπου της να αφαιρεθούν όλα από το αυτοκίνητο. Εκείνος συμμορφώθηκε, αλλά, το όνομα του Deadmau5 δεν θα μπει ποτέ ξανά στη λίστα VIP της Ferrari.

Ο Chris Harris αποκαλύπτει

Ο δημοφιλής δημοσιογράφος αυτοκινήτου Chris Harris έγραψε ένα άρθρο με τίτλο «How Ferrari Spins» το 2011. Σε αυτό, ισχυρίστηκε ότι η μάρκα από την Ιταλία βελτίωνε τα αυτοκίνητα που έδινε για δοκιμή στους δημοσιογράφους. Αυτό σύμφωνα με τον Harris, γινόταν για να εξασφαλίσει η εταιρία την καλύτερη δυνατή κριτική, από τα περιοδικά και τα site. Φυσικά, αυτή η κατηγορία δεν άρεσε καθόλου στη Ferrari. Έτσι τον απέκλεισαν από τη λίστα με τους δημοσιογράφους που δικαιούνται τόσο να πάρουν αυτοκίνητα για δοκιμή όσο και να αγοράσουν ένα μοντέλο της, ως προσωπικό αυτοκίνητο.

Justin Bieber και η… χαμένη 458 Italia F1 Edition

Για τον Καναδό pop star το… αδίκημα, που τον έβαλε στην μαύρη λίστα της Ferrari δεν ήταν ένα αλλά πολλά. Πρώτα, ο τραγουδιστής άλλαξε την εμφάνιση της 458 Italia F1 Edition μέσω της West Coast Customs, με boby kit και μπλε ηλεκτρίκ χρώμα. Όμως η μεγαλύτερη ιεροσυλία του, ήταν να παραποιήσει και το logo της εταιρίας.

Αν και αυτό πιθανότατα ήταν αρκετό για να θίξει τη Ferrari, ο Justin… ξέχασε το αυτοκίνητο μετά από μια βραδινή έξοδο στο Λος Άντζελες και μετά από πολλλλλάάάά ποτά. Φανταστείτε πως ο βοηθός του χρειάστηκε τρεις ολόκληρες εβδομάδες για να την εντοπίσει. Αυτή η κραυγαλέα αδιαφορία του φαίνεται πως ξεχείλισε το ποτήρι και τον έβαλε στη μαύρη λίστα του Maranello.

Ο 50 Cent και η ανάρτηση στο Instagram

Η Ferrari νοιάζεται πολύ για την εικόνα της στα social media. Όταν ο 50 Cent έκανε μία ανάρτηση στο Instagram για την δική του 488, η οποία έμεινε από μπαταρία στην Scuderia «δεν το είδαν με καλό μάτι». Ένας δημοφιλής rapper με τεράστιο κοινό που τον «ακολουθεί» κάνει αναρτήσεις, που την δυσφημούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα ο 50 Cent, ανέβασε φωτογραφία με την Ferrari 488 στο φορτηγό της οδικής βοήθειας. Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να αποκαλεί το αυτοκίνητο «λεμόνι», που προφανώς ήταν το εισιτήριο για την μαύρη λίστα.

Η Kim Kardashian και το λάθος δώρο

Εδώ μάλλον πρόκειται για φήμη. Η τηλεπερσόνα της Αμερικής δέχθηκε μια Ferrari ως γαμήλιο δώρο το 2011 από έναν Μαλαισιανό επιχειρηματία που… έτυχε να είναι απατεώνας. Η Kim Kardashian αρνήθηκε ότι παρέλαβε το αυτοκίνητο, κάποια site ανέφεραν ότι το αυτοκίνητο είχε παραδοθεί στο σπίτι των Kardashian. Η απαγόρευση της Ferrari ήταν ασαφής, ενώ η εταιρία και οι Kardashians απέφυγαν να κάνουν δημόσια δήλωση για το θέμα. Για να το απαλύνουν λίγο στο Maranello δήλωσαν πως η κα Kardashian δεν μπορεί να αγοράσει μοντέλα αποκλειστικής ή ειδικής έκδοσης.

Η χρεωκοπία έδιωξε τον Nicolas Cage

Υπήρξε μία εποχή που ο Nicolas Cage είχε πολλά χρήματα και μία πολύ καλή συλλογή αυτοκινήτων. Ανάμεσα σε αυτά ήταν και μία Ferrari Enzo την οποία είχε αγοράσει καινούργια δίνοντας 1.000.000 δολάρια το 2003. Ο ηθοποιός ήταν ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους στο Hollywood, αλλά δυστυχώς, η απληστία (όπως είχε πει ο ίδιος) τον οδήγησε να τα τινάξει όλα στον αέρα. Δυστυχώς, όλα χάθηκαν πολύ γρήγορα και αρκετά από τα υπάρχοντά του κατασχέθηκαν. Ανάμεσα τους και η Enzo. Αυτό φάνηκε άσχημο στην Ιταλική εταιρία η οποία τον έβαλε στην περίφημη λίστα.

Η υπερέκθεση έκαψε τον Floyd Mayweather Jr.

Ο Floyd Mayweather Jr. είναι ο πλουσιότερος πυγμάχος όλων των εποχών και επίσης ένας από τους πλουσιότερους αθλητές. Για τον λόγο αυτό, υποθέτουμε ότι η Ferrari είναι πολύ χαρούμενη όταν πουλάει σε αυτόν τα αυτοκίνητά της. Όμως αυτός φέρεται να βρίσκεται στη διαβόητη μαύρη λίστα παρά τον τεράστιο πλούτο του. Αυτό οφείλεται κυρίως στην τάση του να ακυρώνει τους κανόνες ιδιοκτησίας της Ferrari. Σύμφωνα με αυτούς η εταιρία υποχρεώνει τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων της, να κρατούν το αυτοκίνητο για τουλάχιστον ένα χρόνο πριν καν σκεφτούν να το πουλήσουν.

Ο Floyd, από την άλλη πλευρά, είναι γνωστός για την αγορά φανταχτερών νέων αυτοκινήτων τα οποία πουλά μετά από λίγους μήνες και όταν έχει τελειώσει με την επίδειξη τους. Δεν είναι αρκετά γνωστός ως «συλλέκτης αυτοκινήτων», και έτσι, για τη Ferrari, ο μέγας σταρ δεν είναι άξιος να γίνει πελάτης της .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτή η Ferrari F40 θα χρειαστεί γερή επισκευή (video)
Ferrari: Ολοταχώς για εξηλεκτρισμό
Η Ferrari… θέλει τον οδηγό της