Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ferrari: Ολοταχώς για εξηλεκτρισμό

Ελλάδα 23:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ferrari: Ολοταχώς για εξηλεκτρισμό

ΝΕΑ

Ferrari: Ολοταχώς για εξηλεκτρισμό

ΝΕΑ

Οι εξελίξεις στην αυτοκινητοβιομηχανία είναι ραγδαίες και προφανώς ούτε η Ferrari θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση αναφορικά με το είδος των κινητήρων που θα χρησιμοποιεί στο μέλλον.

Advertisement
Advertisement

Η Ferrari αποκάλυψε πριν λίγες μέρες τα σχέδιά της για το άμεσο μέλλον, με την προαναγγελία του εξηλεκτρισμού της γκάμας της να είναι αυτό που ξεχωρίσει.

Συγκεκριμένα, στα πλάνα της Ferrari είναι και το ότι ούτε λίγο, ούτε πολύ, το 80% της παραγωγής της θα είναι είτε αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, είτε υβριδικά μέχρι το 2030. Μιλάμε για μια απόφαση που θα έχει άμεση ισχύ σε επίπεδο «προετοιμασίας» καθώς τα μοντέλα της Ιταλικής μάρκας που θα συγκαταλέγονται σε αυτή την κατηγορία, θα πρέπει να είναι έτοιμα ή διαθέσιμα μέχρι τότε.

Advertisement
Advertisement

Αυτό σημαίνει πως οι εξελίξεις ήδη τρέχουν στη Ferrari σε ότι έχει να κάνει με την εξέλιξη νέων μοντέλων και πρόκειται να δούμε σχετικά άμεσα κάποιες από τις εξελίξεις και να έχουμε νέα γύρω από τα μοντέλα που ετοιμάζονται. «Η ηλεκτροκίνηση είναι ένας τρόπος βελτίωσης της απόδοσης», δήλωσε ο νέος διευθύνων σύμβουλος Benedetto Vigna καθώς αποκάλυψε ένα τετραετές στρατηγικό σχέδιο στο Μαρανέλλο.

Μέσα στην επόμενη τετραετία, περιμένουμε να δούμε και το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Ferrari που θα είναι έτοιμο το 2025 και σύμφωνα με τον Enrico Galliera, θα είναι «100% σπορ, καθώς το ηλεκτρικό μας αυτοκίνητο θα προσφέρει τα ίδια συναισθήματα όπως όταν οδηγείτε μια παραδοσιακή Ferrari».

Advertisement

Ήδη τα σχέδια για την επέκταση του εργοστασίου στο Μαρανέλο, είναι έτοιμα και η εταιρεία προχωράει με τις επεκτάσεις που θα χρειαστεί να γίνουν για να δημιουργηθεί και μια ακόμα (η τρίτη) γραμμή παραγωγής που θα ασχολείται με υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ferrari Purosangue: Πρεμιέρα το Σεπτέμβριο
Τι ετοιμάζει η Ferrari στο Μαρανέλο;
Σεισμός στην Κέρκυρα… με επίκεντρο μία σπέσιαλ Ferrari!

Advertisement