Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκαλυπτήρια για τη νέα V8 AC Cobra GT

Ελλάδα 13:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκαλυπτήρια για τη νέα V8 AC Cobra GT

ΝΕΑ

Αποκαλυπτήρια για τη νέα V8 AC Cobra GT

ΝΕΑ

Η ολοκαίνουργια AC Cobra GT με το roadster αμάξωμα από ανθρακόνημα, αποκαλύφθηκε και με τιμή… έκπληξη, περιμένει τους λίγους και εκλεκτούς που θα την προτιμήσουν.

Advertisement
Advertisement

Με νέα προσέγγιση σε ότι έχει να κάνει με τον έλεγχο του βάρους και αυξημένες διαστάσεις, η νέα Cobra συνεχίζει το μύθο.

Έχουν περάσει 61 χρόνια από τότε που το μοντέλο παρουσιάστηκε και ξεσήκωσε κύματα ενθουσιασμού. Τώρα, στην τελευταία του εκδοχή, με τον V8 κάτω από το εμπρός καπό αλλά και μια σειρά από τεχνολογικά καλούδια να είναι εκεί για τη μεγιστοποίηση της απόλαυσης αλλά και της ασφάλειας οδηγού και συνοδηγού, το μοντέλο έρχεται και πάλι για να συναρπάσει.

Advertisement
Advertisement

Ο κινητήρας με τη χωρητικότητα των 5,0 λίτρων προσφέρεται σε δύο εκδόσεις απόδοσης, ατμοσφαιρικός ή υπερτροφοδοτούμενος. Στην πρώτη περίπτωση η ισχύς είναι 454 ίπποι και στη δεύτερη «ξεκλειδώνει» 200 επιπλέον. Με τους 654 ίππους, η Cobra από ανθρακόνημα, επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα μόλις σε 3,4 δευτερόλεπτα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο ταχυτήτων και αυτόματο 10αρι . Η εκτενής χρήση του ανθρακονήματος στην κατασκευή του αμαξώματος, έχει κρατήσει το βάρος στα επίπεδα των 1.450 κιλών, παρά το γεγονός πως το μεταξόνιο είναι αυξημένο κατά 30 εκατοστά και το συνολικό μήκος κατά 11. Η διατήρηση της κλασικής εμφάνισης ήταν ένα από τα ζητούμενα.

Advertisement

Αυτό το διαπιστώνει κανείς κοιτώντας το εσωτερικό του μοντέλου, στο οποίο οι κλασικές φόρμες έχουν διατηρηθεί, με το στοιχείο του νεωτερισμού που είναι μια οθόνη αφής, να είναι «καμουφλαρισμένο» χαμηλά στην κεντρική κονσόλα. Η AC Cars σχεδιάζει να κατασκευάζει 250 αυτοκίνητα το χρόνο και ενώ ο πρώτος χρόνος έχει ήδη «κλείσει» από παραγγελίες, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να ξέρουν πως το αντίτιμο είναι της τάξης των 327.000 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτή είναι η νέα AC Cobra GT Roadster- που μοιάζει με την παλιά
Tο Defender 130 V8 θα κοντράρει τη Mercedes-AMG G 63 (+video)
Όταν η ευρωπαϊκή σχεδίαση συναντούσε αμερικάνικους V8