Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκάλυψη του ανανεωμένου Hyundai Kona (+vid)

Ελλάδα 16:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη του ανανεωμένου Hyundai Kona (+vid)

ΝΕΑ

Αποκάλυψη του ανανεωμένου Hyundai Kona (+vid)

ΝΕΑ

Το facelift Hyundai Kona, αλλά και νέες εκδόσεις Kona N Line μόλις παρουσιάστηκαν από τον κατασκευαστή αυτοκινήτων της Νότιας Κορέας. Πάμε να γίνουμε σοφότεροι…

Advertisement
Advertisement

Ενώ το συνολικό σχήμα του ανανεωμένου Kona παραμένει παρόμοιο με το εξερχόμενο μοντέλο, έχουν γίνει πολλές αλλαγές. Αυτές οι αλλαγές είναι ιδιαίτερα εμφανείς στο μπροστινό άκρο όπου η Hyundai έχει τοποθετήσει ανασχεδιασμένα φώτα ημέρας LED ενώ εγκαθιστά επίσης ένα νέο προφυλακτήρα και μια αναθεωρημένη μαύρη μάσκα. Η Hyundai έχει εξοπλίσει επίσης το αναβαθμισμένο Kona με νέους προβολείς.

Πίσω το ανανεωμένο Kona διαθέτει αναθεωρημένα γραφικά στα φώτα. Υπάρχει επίσης ένας νέος προφυλακτήρας, ενώ οι τροχοί 16, 17 και 18 ιντσών θα προσφέρονται τώρα σε όλη τη γκάμα του μοντέλου. Μια σειρά από μοναδικά στοιχεία κάνουν το Kona N Line να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα. Αρκετές σπορ λεπτομέρειες που βελτιώνουν την αεροδυναμική δίνουν το παρών μαζί με τροχούς 18 ιντσών. Ο πίσω προφυλακτήρας περιλαμβάνει επίσης διαχύτη και πτερύγια τύπου Ν.

Κάτω από την επιφάνεια το ανανεωμένο Kona θα υιοθετεί νέους κινητήρες. Στην κορυφή της σειράς υπάρχει ένας βελτιωμένος κινητήρας T-GDI Smartstream 1,6 λίτρων που παράγει 194 ίππους και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων. Αυτός ο κινητήρας θα προσφέρεται σε δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Επίσης θα υπάρχει και ο 1.6 λίτρων ντίζελ Smartstream με ήπια υβριδική τεχνολογία 48 volt. Αποδίδει 134 ίππους και μπορεί να συνδυαστεί είτε με επτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη είτε με το νέο εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο (6iMT), προαιρετικά και με τετρακίνηση.

Στη βάση της γκάμας με βενζίνη υπάρχει ο T-GDI Smartstream 1,0 λίτρων με 118 ίππους που μπορεί να εξοπλιστεί με ήπια υβριδική τεχνολογία 48 volt και χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων. Σε περίπτωση που οι πελάτες προτιμούν να μην διαθέτουν το υβριδικό σύστημα 48 volt, μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε αυτόματο 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη ή χειροκίνητο 6άρι προαιρετικά και με τετρακίνηση.

Advertisement

Τέλος θα υπάρχει και hybrid έκδοση που συνδυάζει έναν κινητήρα GDI 1,6 λίτρων με έναν ηλεκτροκινητήρα, συνδυαστικής ισχύος 138 ίππων. Αυτό το μοντέλο διαθέτει μπαταρία 1,56 kWh, αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων και κίνηση στους εμπρός τροχούς.

Η Hyundai έχει προβεί σε μια σειρά βελτιώσεων στην ανάρτηση προκειμένου να αναβαθμίσει την άνεση χωρίς να επηρεάσει αρνητικά τον οδηγικό χαρακτήρα. Πιο συγκεκριμένα, οι αντιστρεπτικές έχουν τροποποιηθεί για καλύτερη άνεση και απομόνωση των κραδασμών, ενώ έχουν επίσης τροποποιηθεί τα πίσω bump stop. Έχουν γίνει επίσης αλλαγές στο σύστημα διεύθυνσης.

Advertisement

Η ολοκλήρωση των αναβαθμίσεων για το μοντέλο του 2021 αφορά στο εσωτερικό. Για παράδειγμα, το Kona έρχεται με μια κεντρική οθόνη 10,25 ιντσών που περιλαμβάνει εκτός των άλλων και λειτουργία διαχωρισμού οθόνης. Επίσης υπάρχει τώρα νέος φωτισμός στην καμπίνα, όπως και μια σειρά από νέες επιλογές χρωμάτων και υλικών, όπως είναι το δερμάτινο μπεζ δέρμα αλλά και χακί.

Τα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης οδηγού περιλαμβάνουν τα: Blind-Spot Collision-Hindance Assist, Rear Cross-Traffic Collision-Hindance Assist, Smart Cruise Control με stop and go, Leading Vehicle Departure Alert, Lane Follow Assist, Intelligent Limit Warning, και αρκετά άλλα. Το νέο Hyundai Kona θα προσγειωθεί επί ευρωπαϊκού εδάφους μέχρι το τέλος του έτους.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Έτοιμο το ανανεωμένο Hyundai Kona

Εντατικές δοκιμές για το Hyundai Kona N

Δοκιμή: Hyundai Kona Hybrid