Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

H BMW i3 αποχωρεί με ειδική έκδοση

Ελλάδα 13:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H BMW i3 αποχωρεί με ειδική έκδοση

Mobility

H BMW i3 αποχωρεί με ειδική έκδοση

Mobility

Η παραγωγή του i3 έφτασε στο τέλος της μετά από 8,5 χρόνια και 250.000 αυτοκίνητα, με τη BMW να προσφέρει μια έκδοση «αποχαιρετισμού» με την ονομασία Homerun.

Advertisement
Advertisement

Μόλις 10 μονάδες αριθμεί η τελευταία ειδική έκδοση του μοντέλου που ήταν στην παραγωγή για τη BMW από το 2013.

Το i3 της BMW υπήρξε καινοτόμο από πολλές απόψεις. Με αμάξωμα από ανθρακόνημα και πλαίσιο από αλουμίνιο, το i3 ήταν το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της BMW που είχε εξ αρχής σχεδιαστεί για τέτοιο. Ήταν επίσης και το πρώτο που λανσαρίστηκε με έκδοση REX (Range Extender) στην οποία ένας κινητήρας από scooter της εταιρείας, αναλάμβανε να παράγει ηλεκτρική ενέργεια για τη μπαταρία του αυτοκινήτου όταν η στάθμη της έπεφτε σημαντικά.

Advertisement
Advertisement

Με ένα μέσο όρο πωλήσεων τις 29.500 μονάδες ετησίως, στα 8,5 χρόνια που διατέθηκε στις αγορές, το μοντέλο δεν ήταν αυτό που θα λέγαμε μεγάλη εμπορική επιτυχία. Είχε όμως πάρα πολλά χαρακτηριστικά που το έκαναν να ξεχωρίζει (με ένα από τα σημαντικότερα τις suicide πίσω πόρτες που διευκόλυναν την πρόσβαση στο πίσω κάθισμα) και εν συντομία λέμε πως είναι ένα από τα μοντέλα της BMW που στο μέλλον θα μνημονεύεται συχνά.

Η παραγωγή του i3 λοιπόν, μόλις ολοκληρώθηκε και η BMW προσφέρει μόλις 10 αυτοκίνητα σε μια ιδιαίτερη και πολύ αποκλειστική σειρά, με την ονομασία Homerun. Από τα δέκα αυτά αυτοκίνητα, τα πέντε είναι σε Frozen Red II και τα άλλα πέντε σε Frozen Dark Grey -αμφότερα τα χρώματα είναι με ματ φινίρισμα. Έχουν ζάντες ελαφρού κράματος 20 ιντσών με σχεδίαση διπλών ακτίνων, προβολείς LED και για το εσωτερικό η εταιρία έχει φροντίσει, ώστε να είναι εξίσου ξεχωριστό.

Advertisement

Η BMW δεν αποκάλυψε το κόστος για το κάθε ένα από τα δέκα αυτοκίνητα της τελικής έκδοσης αλλά μας έδωσε μια σειρά από φωτογραφίες στη γραμμή παραγωγής, με το αυτοκίνητο που σηματοδοτεί την παραγωγή των 250.000 μονάδων και την ευχαριστήρια επιγραφή πάνω του. Αξίζει να σημειωθεί πως στις εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούσε η BMW για την παραγωγή του i3 στη Λειψία, πλέον θα κατασκευάζεται το αμιγώς ηλεκτρικό Mini Countryman.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι BMW M διατηρούν τα χειροκίνητα κιβώτια
Η BMW φιλοδοξεί να ρίξει το κόστος των μπαταριών
Κύκνειο άσμα για την BMW i3 – Πώς θα καλυφθεί το κενό;