Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η BMW φιλοδοξεί να ρίξει το κόστος των μπαταριών

Ελλάδα 2:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η BMW φιλοδοξεί να ρίξει το κόστος των μπαταριών

ΝΕΑ

Η BMW φιλοδοξεί να ρίξει το κόστος των μπαταριών

ΝΕΑ

Το πλάνο της BMW -αν θέλει να ξεπεράσει την Tesla– περιλαμβάνει πολλές κινήσεις στη σκακιέρα της ηλεκτροκίνησης.

Advertisement
Advertisement

Η κυριότερη εξ αυτών έχει να κάνει με το κόστος και την απόδοση των μπαταριών.

Συγκεκριμένα, αν θέλει να βρεθεί στο επίπεδο του κορυφαίου αυτή τη στιγμή κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων, θα πρέπει να βρει λύση ώστε να ρίξει το κόστος των μπαταριών κατά τουλάχιστον 30%. Η BMW τη δεδομένη χρονική στιγμή προμηθεύεται μπαταρίες από εταιρείες όπως η CATL, η EVE, η Samsung και Northvolt στη Σουηδία, κάτι που δεν πρόκειται να αλλάξει. Αυτό που μελετά η γερμανική εταιρεία, είναι να αλλάξει την τεχνολογία των μπαταριών της έτσι ώστε να επιβαρύνουν λιγότερο λιγότερο οικονομικά τη συνολική κατασκευή του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Το 80% της μπαταρίας αποτελείται από λίθιο και νικέλιο, ορυκτά μέταλλα που αυτή την περίοδο έχουν αυξημένη ζήτηση και υψηλή τιμή αγοράς. Η Γερμανοί ωστόσο σκέφτονται να αλλάξουν το σχήμα των κυψελών σε στρογγυλή ή κυλινδρική μορφή στα πρότυπα της τεχνολογίας της Tesla. Αυτό θα μπορούσε να ρίξει αρκετά το κόστος κατασκευής, ενώ το παιχνίδι θα αλλάξει με τον ερχομό των μπαταριών στερεού τύπου από το 2025 και έπειτα.

Τότε θα μπορέσει η BMW να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πλάνο με ηλεκτρικά που θα ξεπερνούν τα Model S και Model Υ σε αυτονομία, σηματοδοτώντας -για τους πιο αισιόδοξους- εποχές δόξας όπως το 1962 όταν πέρασε από την αφάνεια στην κερδοφορία. Η εποχή που η BMW  πήρε το premium παράσημο της φέρει το όνομα Neue Klasse, κάτι που θα επαναλάβει το 2025 για να δείξει σε όλους τη νέα εποχή που ενδεχομένως να τη φέρει και πάλι μπροστά από τον ανταγωνισμό, με την ηλεκτρική βεβαίως υπογραφή.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γνωρίστε τη νέα BMW M3 Touring (video)
H τιμή της BMW ix M60 στην Ελλάδα
Goodyear EfficientGrip Performance 2: Ελαστικό πρώτης τοποθέτησης στο BMW iX