Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το επόμενο Dacia Duster θα είναι φουλ υβριδικό και φτηνό

Ελλάδα 12:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το επόμενο Dacia Duster θα είναι φουλ υβριδικό και φτηνό

ΝΕΑ

Το επόμενο Dacia Duster θα είναι φουλ υβριδικό και φτηνό

ΝΕΑ

Η Dacia ανανέωσε το Duster πολύ πρόσφατα αλλά χωρίς να έχει έτοιμη κάποια ηλεκτρική ή υβριδική έκδοση, κάτι που αναμένεται να αλλάξει το 2024.

Advertisement
Advertisement

Στην πρόσφατη ανανέωσή του, το Dacia Duster έδειξε πως παραμένει πιστό στις αρχές αλλά και στη συνολική προσέγγιση που είχε μέχρι τώρα στην κατηγορία.

Σύμφωνα με τις πλέον πρόσφατες πληροφορίες που κυκλοφορούν στο εξωτερικό, η Dacia στην επόμενη φάση της ανανέωσης, που θα είναι μάλλον αντικατάσταση, του μοντέλου θα το προσφέρει και σε υβριδική εκδοχή, διατηρώντας όμως τον προσιτό του χαρακτήρα. Η οικονομική προσέγγιση θα είναι και πάλι το ισχυρότερο «χαρτί» του μοντέλου σε ένα πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Advertisement
Advertisement

Η Dacia επεκτείνει και ηλεκτροδοτεί τη γκάμα των μοντέλων της στο πλαίσιο της στρατηγικής μετασχηματισμού «Renaulution» της μητρικής Groupe Renault. Το στοίχημα που μένει να δούμε πως θα κερδηθεί από την Dacia, είναι το πώς θα συνδυαστούν οι τεχνολογίες για να προκύψει η νέα έκδοση του μοντέλου χωρίς να υπάρχει ουσιαστική αλλαγή.

Βλέπετε, σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Υπεύθυνος Προϊοντικής Τοποθέτησης του Duster, Julien Ferry, ανέφερε πως ο διάδοχος του μοντέλου θα πρέπει να είναι «το ίδιο» σε ότι έχει να κάνει με την προσέγγιση της κατηγορίας. Είναι το σημείο που κάνει την πρόταση της Dacia να ξεχωρίζει και σύμφωνα με την τοποθέτησης της εταιρείας, αυτό θα είναι που πρέπει να διατηρηθεί και στη μελλοντική υβριδική της έκδοση.

Advertisement

Ο Ferry τόνισε ότι οι εκτός δρόμους ικανότητες του Duster θα είναι ψηλά στις προτεραιότητες της εταιρείας για το διάδοχο του τρέχοντος μοντέλου. Η έκδοση 4×4 του Dacia Duster είναι ένα από τα φθηνότερα τετρακίνητα SUV που πωλούνται στην αγορά και οι  εκτός δρόμου ικανότητές του, δεν είναι αμελητέες. Η χρήση της πλατφόρμας CMF-B της συνεργασίας Renault-Nissan-Mitsubishi, ανοίγει το δρόμο για την παρουσίαση του Duster στην επόμενή του γενιά, σε plug in υβριδική έκδοση.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο Dacia Duster: Αυθεντικό SUV με κορυφαίες πωλήσεις
Οδηγούμε το νέο Dacia Duster στη Γαλλία
Επίσημο: Dacia Duster Extreme