Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Από που έρχονται τα λευκά Toyota που σώζουν ζωές; (video)

Ελλάδα 15:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Από που έρχονται τα λευκά Toyota που σώζουν ζωές; (video)

ΝΕΑ

Από που έρχονται τα λευκά Toyota που σώζουν ζωές; (video)

ΝΕΑ

Σε κάθε δύσκολη κατάσταση σε όλο τον πλανήτη θα υπάρχει πάντα ένα Toyota που θα καλείται να δώσει τις λύσεις. Ποιος όμως τα κατασκευάζει;

Advertisement
Advertisement

Τα έχετε δει παντού στα δελτία ειδήσεων, από τις φυσικές καταστροφές έως τους πολέμους σε όλο τον πλανήτη. Εκείνα τα λευκά Toyota τα οποία χρησιμοποιούν τα σωστικά συνεργεία για να συνδράμουν στις ανάγκες των ανθρώπων που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση.

Όσο και αν φαίνεται παράξενο, αυτά τα Toyota που παρεμβαίνουν στις ανθρωπιστικές κρίσεις προέρχονται από ένα και μόνο σημείο. Είτε πρόκειται για Land Cruiser, είτε για κάποιο Hilux είτε ακόμα και για μία ταπεινή Corolla, όλα αυτά τα λευκά Toyota έχουν ως αφετηρία το Γιβραλτάρ.

Εκεί υπάρχει ένας dealer, με την ονομασία Toyota Gibraltar Stockholdings, ο οποίος παραλαμβάνει τα λευκά Toyota από την Ιαπωνία και τα μετατρέπει για να τα φέρει κοντά στις εκάστοτε ανάγκες που απαιτούνται για την κάθε αποστολή.

Advertisement
Advertisement

Η συγκεκριμένη εταιρία είναι επίσημος αντιπρόσωπος όλων των τετρακίνητων μοντέλων της Toyota και των ανταλλακτικών που χρειάζονται για να μετατραπούν σε οχήματα ειδικών αποστολών σε ανθρωπιστικές κρίσεις.

Η εταιρία ιδρύθηκε το 1996 και έχει προμηθεύσει πάνω από 80 χιλιάδες αυτοκίνητα σε περισσότερες από 100 χώρες του κόσμου.

Διαθέτει μάλιστα και ένα στοκ πάνω από 2.000 οχήματα για κάθε είδους ανάγκη, τόσο δεξιοτίμονα όσο και αριστεροτίμονα, ενώ μετατρέπει 650 αυτοκίνητα το μήνα για χρήση από τον ΟΗΕ και άλλες μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Advertisement

Οι μετατροπές αυτές περιλαμβάνουν απλά πράγματα, όπως ελαστικά παντός εδάφους, εφεδρικούς τροχούς, θήκες για μπιτόνια, μπάρες και βίντσι αλλά και πιο σύνθετες εργασίες ανάλογα με τις ανάγκες της εκάστοτε αποστολής.

Advertisement

Η εταιρία παράγει ασθενοφόρα, οχήματα μεταφοράς έκτακτης ανάγκης αλλά και κάθε είδους όχημα που χρειάζεται για τα σωστικά συνεργεία. Υπάρχουν επίσης και εκδόσεις για άλλες πιο εξειδικευμένες αποστολές, όπως οχήματα σε χρώματα παραλλαγής για την παρακολούθηση των λαθροκυνηγών.

Τα πιο δημοφιλή οχήματα είναι τα Land Cruiser 70 κυρίως γιατί είναι απλά και απίστευτα αξιόπιστα. Και βέβαια απευθύνονται σε ένα κοινό που δεν ενδιαφέρεται και τόσο για την άνεση όσο για το πως θα καταφέρνει να είναι διαρκώς στην διάθεση των χειριστών του.

Advertisement

Εκτός από το παλιό καλό Land Cruiser, μεγάλη πέραση έχουν αυτοκίνητα όπως το Hilux και το Prado για αποστολές με σκληρά off-road χαρακτηριστικά.

Όμως για τις αποστολές των Ηνωμένων Εθνών που γίνονται σε αστικές περιοχές, διατίθενται αυτοκίνητα όπως το RAV4 ακόμα και Corolla Sedan

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα δείτε ένα λευκό Toyota σε κάποια μεγάλη καταστροφή ή ως όχημα του OHE σε εμπόλεμη κατάσταση θα γνωρίζετε από που έχει προέλθει. Και πως όταν τα πράγματα δυσκολέψουν, πάντα θα υπάρχει η ανάγκη για ένα Toyota που θα δώσει τις λύσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Παραγγελίες στοπ για το αρχαίο Toyota Land Cruiser 70
Νάρκες, χειροβομβίδες και ΤΝΤ: Οι δοκιμές ενός Land Cruiser 300 (+video)
To κιτ βελτίωσης του νέου Land Cruiser κοστίζει όσο ένα Yaris!