Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Παραγγελίες στοπ για το αρχαίο Toyota Land Cruiser 70

Ελλάδα 17:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παραγγελίες στοπ για το αρχαίο Toyota Land Cruiser 70

ΝΕΑ

Παραγγελίες στοπ για το αρχαίο Toyota Land Cruiser 70

ΝΕΑ

Το μοντέλο που κυκλοφορεί από το 1984, εξακολουθεί και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές, αναγκάζοντας την Toyota να το διατηρεί στην παραγωγή έως και σήμερα.

Advertisement
Advertisement

Η ζήτηση για τη Σειρά 70 του Land Cruiser είναι τόσο μεγάλη στην Αυστραλία που η Toyota σταμάτησε να δέχεται νέες παραγγελίες.

Η στιβαρότητα και η σχετική απλότητα στην κατασκευή αλλά και τον εξοπλισμό, ιδιαίτερα σε σύγκριση με τα σύγχρονα SUV, έχουν κρατήσει το Land Cruiser 70 στο προσκήνιο αρκετά δυνατά στην αγορά της Αυστραλίας. Τα προβλήματα που υπάρχουν εδώ και καιρό στην παραγωγή όμως, λόγω της έλλειψης των ημιαγωγών, οδηγούν την Toyota σε δραστικές λύσεις και από τα «πρώτα θύματα» είναι το αειθαλές Land Cruiser, το οποίο μέσα στο 2021 πούλησε 13.900 μονάδες.

Advertisement
Advertisement

Η θέση της Toyota αποτυπώθηκε σε δελτίο τύπου ως εξής: «Η διαθέσιμη προσφορά επηρεάζεται από τις συνεχιζόμενες διακοπές παραγωγής που αντιμετωπίζει η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Την ίδια στιγμή, η δημοτικότητα του μοντέλου μεταξύ των Αυστραλών πελατών παραμένει σε ιστορικά υψηλά. Η αυξημένη ζήτηση και οι προκλήσεις που αφορούν στην παραγωγή ολόκληρης της βιομηχανίας παγκοσμίως, μας οδηγούν στην απόφαση να διακόψουμε την παραγγελιοληψία για το Land Cruiser 70».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτό είναι το πιο εντυπωσιακό Toyota Hilux στον κόσμο (+video)
LOL! Γνωρίζετε το Toyota Civic ή την Ferrari Μustang;
Toyota και WRC: Μία σχέση γεμάτη δόξα, νίκες και εξέλιξη