Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Από 169.000 δολάρια το Lucid Air με τους 1.080ps

Ελλάδα 10:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Από 169.000 δολάρια το Lucid Air με τους 1.080ps

Mobility

Από 169.000 δολάρια το Lucid Air με τους 1.080ps

Mobility

Η Lucid Motors της Καλιφόρνιας αποκάλυψε μαζί με ένα σετ νέων φωτογραφιών, λεπτομέρειες τιμολόγησης και παραγωγής για το Air που αναμένεται να λανσαριστεί την άνοιξη του 2021.

Advertisement
Advertisement

Όπως και στην περίπτωση του Tesla Model S, για το οποίο ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lucid, Peter Rawlinson ήταν επικεφαλής μηχανικός, το Lucid Air αποτελεί ένα βήμα εμπρός για την τεχνολογία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Όλα αυτά επιτρέπονται μέσω μιας ιδιαίτερης προσέγγισης σε όλους τους τομείς, από την τεχνολογία του κινητήρα έως το σύστημα ψύξης και από τη μπαταρία έως την αεροδυναμική, με γνώμονα πάντα την υψηλή απόδοση. Η Lucid λέει ότι προς το παρόν, το Air είναι περίπου 17% πιο αποτελεσματικό σε όλους τους τομείς, από τον πλησιέστερο ανταγωνιστή του. Αρχικά, όλο το πακέτο δεν θα είναι φθηνό. Παρόλο που μια βασική έκδοση 80.000 $ (67,5 χιλιάδων ευρώ) του Air αναμένεται το 2022, η Lucid αποκάλυψε ότι η έκδοση Air Dream Edition, η κορυφαία του ηλεκτρικού sedan που θα είναι η πρώτη χρονικά στην αγορά μια και θα παρουσιαστεί την άνοιξη του 2021, θα κοστίσει 169.000 $ (142,6 χιλιάδες ευρώ).

Advertisement
Advertisement

Με την κορυφαία απόδοση των 1.080 ίππων και διάταξη δύο κινητήρων, η κορυφαία Dream Edition θα μπορεί να φτάσει τα 270 χλμ./ώρα, ενώ από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα θα χρειάζεται μόλις 2,5 δευτερόλεπτα. Αξίζει να σημειωθεί πως τα 400 μέτρα (1/4 του μιλίου που είναι η απόσταση των αγώνων dragster) το Air χρειάζεται 9,9 δευτερόλεπτα, χρόνος που το καθιστά το γρηγορότερο sedan παραγωγής –ηλεκτρικό και μη- στον κόσμο. Ανάλογα με τη διάμετρο των τροχών, το Dream Edition θα ξεπερνάει σε αυτονομία τα 830 χιλιόμετρα. Όλες οι εκδόσεις του μοντέλου, θα διαθέτουν την απαραίτητη τεχνολογία σύμφωνα με τη Lucid που θα επιτρέπει με φόρτιση 20 λεπτών της ώρας, να διανύσει περίπου 500 χιλιόμετρα το Air.

Ο επικεφαλής του σχεδιασμού, Derek Jenkins, φρόντισε να βοηθήσει στη μεγιστοποίηση του χώρου για τους επιβάτες και να αξιοποιήσει στο έπακρο τους κινητήρες του Air. Το αποτέλεσμα επιτυγχάνει όχι μόνο έναν συντελεστή οπισθέλκουσας 0,21 που είναι εξαιρετικός για μεγιστοποίηση της αυτονομίας ιδιαίτερα στον αυτοκινητόδρομο αλλά και ένα πολύ ευρύχωρο εσωτερικό. Ο πίνακας οργάνων είναι κομψός και απλός, με μια καμπύλη οθόνη αφής 34 ιντσών πίσω από το τιμόνι. Ακόμα και η ενσωμάτωση του Amazon Alexa στο αυτοκίνητο είναι πιο προηγμένη εδώ σε σχέση με άλλα μοντέλα, προσφέροντας φωνητικές εντολές για στοιχεία όπως είναι ο έλεγχος του κλίματος καθώς και η απομακρυσμένη έλεγχοι από το σπίτι.

Advertisement

Η Lucid λέει ότι έχει κάνει πάνω από 20 εκατομμύρια μίλια πραγματικών δοκιμών στο Air, με 10 χρόνια εμπειρίας στην εξέλιξή του, μέρος της οποίας αποτελεί και η εξέλιξη των μπαταριών στο απαιτητικό πλαίσιο των αγώνων της Formula E. Το Air διαθέτει μια προηγμένη σειρά λειτουργιών υποστήριξης οδηγού που ονομάζει DreamDrive – συμπεριλαμβανομένων 32 αισθητήρων και λειτουργιών ραντάρ, υπερήχων και όχι μόνο. Οι προβολείς διαθέτουν μια σειρά Micro Lens Array, που αναπτύχθηκε μέσα στο Lucid, που θα δείχνει τη δέσμη όπου και αν χρειαστεί περισσότερο.

Advertisement

Δείτε ακόμα: 

Το Lucid Air με τους 1.080 ίππους κάνει 9,9″ στο 400άρι (VIDEO)

Advertisement

Αρχές Σεπτεμβρίου η έναρξη παραγωγής του Lucid Air

Με αυτονομία πάνω από 800 χιλιόμετρα το νέο Lucid Air