Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Απίστευτο: Ξήλωσαν και έκλεψαν τα φώτα της Porsche Taycan

Ελλάδα 22:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Απίστευτο: Ξήλωσαν και έκλεψαν τα φώτα της Porsche Taycan

ΝΕΑ

Απίστευτο: Ξήλωσαν και έκλεψαν τα φώτα της Porsche Taycan

ΝΕΑ

Αυτή η άμοιρη Porsche Taycan έπεσε θύμα της ομορφιάς της και των… ακριβών LED προβολέων της.

Advertisement
Advertisement

Εδώ και μερικά χρόνια, από τότε δηλαδή που οι κατασκευαστές κυρίως premium αυτοκινήτων τοποθέτησαν προβολείς τεχνολογίας LED Matrix στα μοντέλα τους, παρατηρήθηκε μια αύξηση στις κλοπές των συγκεκριμένων εξαρτημάτων.

Οι επίδοξοι ληστές είχαν εύκολη πρόσβαση στα φωτιστικά σώματα και τα αφαιρούσαν γρήγορα και αθόρυβα, διακινώντας τα στη συνέχεια στη μαύρη αγορά ως μεταχειρισμένα σε αρκετά τσουχτερές τιμές.

Advertisement
Advertisement

Η Porsche Taycan που πρωταγωνιστεί στις εικόνες του άρθρου έπεσε θύμα αυτής ακριβώς της… μόδας των ληστών. Στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, ο ανυποψίαστος κάτοχος της Taycan Cross Turismo την είχε σταθμεύσει κοντά στο σπίτι του. Το πρωί που πήγε να την πάρει για να ξεκινήσει την ημέρα του βρέθηκε μπροστά σε ένα πολύ άσχημο θέαμα βανδαλισμού του αυτοκινήτου.

Οι ληστές, στην προσπάθειά τους να κλέψουν τους LED Matrix προβολείς χρησιμοποίησαν κάποιο αιχμηρό εργαλείο και «κατακρεούργησαν» τα φτερά του αυτοκινήτου. Κατάφεραν τελικά να πάρουν τα «πολύτιμα» φώτα αφήνοντας την Taycan σε πολύ κακή κατάσταση. Η μανία τους να ξηλώσουν τους προβολείς έφτασε μέχρι το πάνω μέρος του καπό όπου και αφαίρεσαν και την καλωδίωση του συστήματος.

Advertisement

Χωρίς να υπολογίσουμε τη ζημιά που έχει υποστεί το αμάξωμα του αυτοκινήτου, μόνο οι προβολείς LED κοστίζουν 8.060 ευρώ. Ας ελπίσουμε ότι ο ιδιοκτήτης της «τυφλής» Porsche Taycan θα έχει ασφαλίσει το όχημα για να ανακτήσει κάποια χρήματα πίσω, καθώς η συνολική ζημιά ίσως φτάσει σε πενταψήφιο αριθμό χρημάτων.

Advertisement

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Porsche δοκιμάζει σε ακραίες συνθήκες την επερχόμενη Taycan
Ένα GWM Ora 03 με εμφάνιση Porsche 911 GT3 RS
Η NOS γιορτάζει με το Porsche Club Greece