ΝΕΑ

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα μειώνουν την κατανάλωση πετρελαίου!

Ελλάδα 12:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα μειώνουν την κατανάλωση πετρελαίου!

ΝΕΑ

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα μειώνουν την κατανάλωση πετρελαίου!

ΝΕΑ

Εντυπωσιακά τα στοιχεία που ανέδειξε έρευνα από τις ΗΠΑ, σε σχέση με τα ηλεκτρικά δίτροχα.

Advertisement
Advertisement

Υπάρχουν ήδη 280 εκατομμύρια ηλεκτρικά ποδήλατα σε όλο τον κόσμο, υπεύθυνα για τη μείωση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου κατά περίπου 1%.

Καθώς οι κυβερνήσεις έχουν επενδύσει σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα για να κάνουν τον πλανήτη πιο «πράσινο», μια σχετική βιομηχανία έκανε αθόρυβα περισσότερα για να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα: τα ηλεκτρονικά ποδήλατα!

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι καθαρότερα από τα οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Ωστόσο, δεδομένου ότι είναι τόσο μεγάλα και ακριβά, θα χρειαστεί πολύς χρόνος -και πολύ πειστικός ενδιάμεσα- για να αλλάξει ο παγκόσμιος στόλος σε αμιγώς ηλεκτρική ενέργεια. Πιο προσιτά σε όλο τον κόσμο, τα ποδήλατα υιοθετούνται πολύ πιο γρήγορα.

Advertisement
Advertisement

Ενώ υπήρχαν 20 εκατομμύρια EV’s και 1,3 εκατομμύρια ηλεκτρικά λεωφορεία και φορτηγά που λειτουργούσαν σε όλο τον κόσμο πέρυσι, το The Conversation αναφέρει ότι κυκλοφορούσαν περισσότερα από 280 εκατομμύρια ηλεκτρικά μοτοποδήλατα , σκούτερ, μοτοσικλέτες και τρίτροχα.

Αυτό συμβαίνει επειδή η πιο προσιτή λύση κινητικότητας χρησιμοποιείται σε περιοχές του κόσμου όπου τα ποδήλατα και τα σκούτερ είναι ήδη δημοφιλή. Η δημοτικότητά τους έχει ήδη μειώσει τη ζήτηση πετρελαίου κατά περίπου ένα εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα, ή περίπου το 1% της παγκόσμιας ζήτησης. Αυτό είναι τέσσερις φορές περισσότερο, σε σχέση με τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα.

Η ηλεκτρική μικροκινητικότητα, εάν υιοθετηθεί ευρέως, μπορεί να μειώσει σημαντικά τις αστικές εκπομπές. Σύμφωνα με μια μελέτη του UCL Energy Institute που επικαλείται το The Conversation, οι βόλτες με ηλεκτρικά ποδήλατα παράγουν έως και 45% λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα από τις εναλλακτικές. Ερευνητές στις Ηνωμένες Πολιτείες υπολόγισαν ότι εάν τα ταξίδια με αυτά τα δίτροχα αποτελούσαν το 11% όλων των αντίστοιχων μετακινήσεων με οχήματα, οι εκπομπές που σχετίζονται με τις μεταφορές θα μπορούσαν να μειωθούν κατά περίπου 7%!

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mobility: Τον Σεπτέμβριο το σημαντικότερο event για το αυτοκίνητο και την κινητικότητα
«Κινούμαι Ηλεκτρικά 2»: Πρωταθλητές τα ηλεκτρικά ποδήλατα!
Η Αθήνα με ηλεκτρικό ποδήλατο θα ήταν τέλεια!